Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Pravljična dežela Pr` Fartku

Za vse obiskovalce, družine in najmlajše je tradicionalno tretjo nedeljo v maju, od 9. ure dalje in vse do 19. potekala prireditev "Pravljična dežela Pr` Fartku" na hribčku Gobavica nad Mengšem. Nov palček, nova zgodba in pravljično celodnevno dogajanje.

Letos je na vrsti Palček Volanček, zgodba pisatelja Ivana Sivca, ki pripoveduje, kako si palčki priredijo tekmovanje v formuli 1. "Svoje dirkalnike si izdolbejo iz želoda, stezo jim poslinijo polži, poganja pa jih jesenski vetrič. Palček Volanček, Palček Menjalček in Palček Smejalček štartajo vsi hkrati, v prvem krogu si veliko prednost pridobi poogumni Palček Smejalček. Vse je že kazalo na to, da bo zmagal, a se je v zadnjem krogu zaletel v štor. Vrata k zmagi so bila tako odprta za Palčka Volančka, ko pa je videl, kaj se je zgodilo, se je ustavil in pomagal Palčku Smejalčku. Zmagal ni noben od njinu, temveč - dobro srce !" (cit. Ivan Sivec)
Fartkova domačija se tako na nedeljo 21. maja spremeni v pravljično dogajanje, ki se prične z iskanjem skritih zakladov, odkritjem lesene skulpture Palčka Volančka, nadaljuje s pravljično urico s pisateljem Ivanom Sivcem, kjer se pridruži tudi otroški pevski zbor Osnovne šole Mengeš, sledi nagrada za najlepšo risbo o Palčku Volančku, ki jo podeli g. pisatelj Ivan Sivec. V popoldanskem času se iskanje zakladov nadaljuje, nastopi skupina Kvatropirci, razglasitev zmagovalcev v iskanju zakladov, predstavitev zanimivega poklica gasilec (gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Mengeš), nato pa se program nadaljuje z animacijsko predstava Gusarja Toneta (Družinsko gledališče Kolenc) in za njim še animacijska predstava klovnesa Tinka Šminka (Mala Lu) in za zaključek celodnevnega dogajanja še ples za palčke. Čez celotni dan pa so tudi stojnice, kjer se predstavi Mladinska knjiga, Kaligrafija (pisava), poslikava obrazov, poslikava nohtov in še in še. Pravljično nepozabno dogajanje čez celotni dan.

Besedilo in foto: Sabrina Fartek

Oglejte si tudi