Logo MojaObčina.si
DANES
7°C
5°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Mengeška godba po počitnicah vstopa v jubilejno 135. leto delovanja

Za Mengeško godbo je daljši poletni premor, med katerim smo si godbenice in godbeniki odpočili ter nabrali novih moči, da bomo kos novim izzivom, ki nam jih prinaša že 135. igralna sezona neprekinjenega delovanja.

Med poletnimi počitnicami smo imeli le en  nastop, in sicer na slovesnosti v Topolah, na kateri smo združili moči z Veteransko sekcijo in pod vodstvom Primoža Kosca, v nedeljo, 19. avgusta, odigrali sv. mašo pri kapelici sv. Lucije. Že čez dobrih štirinajst dni pa smo začeli z rednimi vajami v novi sezoni. V soboto, 1. septembra, smo imeli tudi prvi nastop. Udeležili smo se praznovanja 20. obletnice delovanja naše prijateljske godbe, Godbe Lukovica, ki je ob tej priložnosti pripravila srečanje okoliških godb. Poleg naše in domače godbe sta pod šotorom v Šentvidu pri Lukovici nastopili še Godba Domžale in Godba Moravče. Za konec uradnega dela je tako družno zaigralo okoli 150 godbenic in godbenikov.
To jesen nas boste lahko slišali na več nastopih doma in po Sloveniji. Samo septembra imamo načrtovanih šest nastopov, med njimi pa bo izstopal sobotni večerni koncert na 26. tradicionalnem Sejmu v Mengšu, ki so ga organizatorji poimenovali Spektakel Mengeške godbe s Kvatropirci, ansamblom Biseri ter solisti. Na tem koncertu bomo izvajali okrog triurni ter predvsem raznolik glasbeni repertoar, od zabavne, narodno-zabavne, nekaj klasike, dalmatinskih, za konec pa skladbe s preteklih rock koncertov. Se vidimo na naših nastopih, še posebej v soboto, 22. septembra, ob 19. uri pod šotorom na Sejmu v Mengšu. Vstop je prost. Za termine drugih nastopov pa spremljajte oglasno desko pred godbenim domom, našo spletno ali Facebook stran.

Besedilo: Maja Keržič
Foto: Lara Dolenc

Oglejte si tudi