Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Prvomajski kres in budnica

Med prvomajskimi počitnicami so se nekateri odpravili na krajši oddih, godbenice in godbeniki pa smo se tradicionalno udeležili kresovanja na Gobavici in na praznik dela prebujali Mengšane.
V torek, 30. aprila, smo na predvečer praznika dela namesto na godbeno vajo odkorakali proti Mengeški koči. Najprej smo naredili postanek Pr' Fartku, ogreli inštrumente in se malo podkrepili, nato pa smo jo mahnili dalje. Tudi tokratni kres je ob melodijah Mengeške godbe hitro zagorel in privabil številne obiskovalce, ki smo jim nato zaigrali še na vrhu, pri Mengeški koči, ki je bila naš končni cilj. Nekateri so se zabavali še pozno v noč, drugi pa smo odšli proti domu, saj nas je zjutraj čakala tradicionalna prvomajska budnica, ki smo jo začeli ob 6. uri. Hvala vsem, ki ste nam med potjo zaželeli dobrodošlico in nas lepo pogostili.
Med počitnicami rednih godbenih vaj ni bilo, tako da smo se dodobra spočili, zdaj pa se že intenzivno pripravljamo na prihajajoče dogodke v mesecu maju in juniju. Čaka nas lepo število nastopov in udeležba na državnem tekmovanju ZSG v II. kategoriji, ki bo potekalo v soboto, 25. maja, v Krškem. Držite pesti, da se čimbolje izkažemo na tekmovanju ter spremljajte naša obvestila, saj pred odhodom na tekmovanje pripravljamo tudi krajši koncert.


Besedilo: Maja Keržič
Foto: Ana Per

Oglejte si tudi