Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
5°C
Oceni objavo

Izvajanje obvezne 24-urne dežurne pogrebne službe na območju občine Mengeš

Skladno z veljavno zakonodajo določeno za izvajanje pogrebne službe je Javno komunalno podjetje Prodnik aprila 2019 začelo z izvajanjem obvezne 24-urne dežurne pogrebne službe na območju občin Domžale, Mengeš, Trzin in Moravče. Za podjetje Prodnik dežurno pogrebno službo izvaja pogodbeni izvajalec, Pogrebne storitve Vrbančič.

Obvezna 24-urna dežurna pogrebna službe pomeni, da je izvajalec 24-urne dežurne službe dolžan prevzeti vsakega pokojnika, ki umre na območju navedenih občin. Pri tem se storitve obračunajo po sprejetih in potrjenih cenikih. Cena 24-urne dežurne službe znaša 189,00 EUR brez DDV oziroma 206,96 z DDV.


Navodilo v primeru smrti

Svojci, zdravnik oziroma pristojna uradna oseba v primeru smrti pokliče dežurno pogrebno službo na telefonsko številko 041 611 491 in naroči izvedbo dežurne službe.
Po prihodu na kraj se na podlagi prejete listine o smrti pokojnico oziroma pokojnika prevzame in prepelje v hladilne prostore izvajalca javne službe.
Z naročniki pogreba oziroma s svojci se naknadno dogovori o nadaljnjih postopkih, vezanih na izvedbo pogreba oziroma na predajo pokojnice ali pokojnika izbranemu izvajalcu pogrebne storitve.


Besedilo: Tina Drolc

Vir in več informacij: www.jkp-prodnik.si

 

Oglejte si tudi