Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Čarobni plesni zaključek Encanto

19. 6. so se vsi plesalci Movea iz AIA – Mladinskega centra Mengeš zbrali v KD Mengeš. V dvorani je vladal pozitiven in igriv duh, saj je kar nekaj mlajših plesalcev prvič nastopalo na gledališkem odru. Prvič na takšen način, po dveh letih omejitev, v dvorani, vsi skupaj. Nastop si je ogledalo okrog 250 gledalcev, od staršev, prijateljev do babic in dedkov. Tokrat smo za zaključek plesne sezone 2021–22 pripravili plesno produkcijo Encanto. Vsak plesalec posebej je prispeval svoj košček, da smo skupaj pričarali čudovit nastop.

Tako so malčki uprizorili ples z lučkami in ples živalc, ki so prišle skozi čarobna vrata. Skupine mini so pripravile igrive nastope s trakovi, mlajši pionirji pa ples mišk, Bruna in rožic, ki so nagajale sestrama Mirabel in Isabeli. Sledile so zahtevnejše točke starejših pionirjev, ki so že vključevale elemente plesnih trikov, v predstavi pa je se je med drugim predstavila tudi kreativna formacija mladink. Mladinska skupina se je poleg plesa predstavila tudi z gledališko igro, v vlogah družine Madrigal, ki so jih, kljub številnim izzivom, več kot odlično odigrale.

S svojim plesom smo želeli prenesti sporočilo zgodbe iz risanke Encanto: »Ni bistvo in čarobnost v popolnosti in nadarjenosti posameznika, ampak je vsak poseben že sam po sebi, prav takšen, kot je, v vseh svojih barvah. Zmoremo pa veliko več, ko stopimo skupaj.«

In prav to smo dokazali s to predstavo in premiero posnetka »Rise«, ki smo si ga vsi skupaj v dvorani ogledali po koncu nastopa. Za vrhunec je sledila še pogostitev, ki smo jo pripravili skupaj s starši, ki so prinesli veliko slastnih dobrot. Poleg tega na skupinskem druženju navdušenja in dobre volje ni manjkalo. Res smo ponosni prav na vse plesalce in našo plesno skupnost, ki smo jo ustvarili v 13 letih, in se predvsem veselimo vseh projektov, ciljev in dogodivščin, ki še pridejo s prihodnjo sezono.


Besedilo: Sanja Tomšič

Foto: Anže Lustek



Oglejte si tudi