Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Sanacija ceste Goričane - Rakovnik

V četrtek, 17. septembra 2020, začenjamo z dolgo pričakovano sanacijo ceste Goričane – Rakovnik oziroma t. i. »dežele jaškov«. Prva faza projekta obsega sanacijo LC 251071 med Goričane 11b in Goričane 64a v dolžini približno 400 metrov. Zamenjal se bo tampon in asfalt, obnovile kape na vodovodu in plinovodu, sanirali pokrovi revizijskih jaškov, obnovila se bo tudi talna signalizacija. Hkrati s sanacijo ceste bo podjetje Telekom d. d. na tem odseku gradilo tudi optično omrežje. Na odsekih, kjer kabli javne razsvetljave potekajo po zraku, se bodo ti položili v zemljo. Na pločniku se bodo zamenjali robniki in vgradil nov asfalt.

Kanalizacija se je na tem območju gradila v letu 1998, gradilo pa jo je podjetje SCT. Problem je gravitacijska kanalizacija, ki poteka pod cesto zelo globoko in sicer v globini od 3,50 do 7,50 metrov. Jaški so ostali na višini, cesta pa se je posedla. Pregled kanalizacijskega sistema s kamero je pokazal, da je kanalizacija v dobrem stanju in sanacija le te ni potrebna. Predhodno smo izvedli sondažne raziskave vozišča lokalne ceste na globini 70 cm.

Dela bo izvajalo podjetje KPL d.o.o., ki je bilo izbrano z javnim naročilom. Vrednost prve faze znaša slabih 108.000 EUR (z DDV). Nadzor bo opravljalo podjetje BIRO VERITAS d.o.o..

Dela na prvi fazi projekta bodo potekala predvidoma do sredine novembra. V času del bo vzpostavljena polovična zapora ceste, zato vse udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Na Občini Medvode se zavedamo pereče problematike te ceste in nevšečnosti, ki jih voznikom povzročajo jaški. Ker so ureditev ceste kot eno izmed najpomembnejših prioritet na tem območju večkrat izpostavljale tako krajevne skupnosti, kot tudi veliko število občanov, smo v rebalansu, ki ga bo Občinski svet Občine Medvode obravnaval na seji prihodnji teden, predlagali povečanje proračunske postavke s čimer bi lahko izvedli tudi 2. fazo projekta v dolžini 900 metrov (do konca naselja Rakovnik). O poteku 2. faze bomo obveščali naknadno.

Oglejte si tudi