Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Nov turistični portal šestih občin povezanih v LAS za mesto in vas

V začetku novembra je zaživel nov povezovalni turistični portal šestih občin LAS za mesto in vas, ki je posledica uspešne kandidature projekta "Vzpodbujanje in podpora razvoju turizma" na javnem pozivu v letu 2017. Nosilec oziroma vodilni partner projekta je bila Občina Medvode, vsebinsko je zadevo pripravil in usklajeval Javni zavod Sotočje Medvode.

Projekt OD MESTA DO VASI je v skupni spletni portal povezal šest prijateljskih občin, ki skupaj tvorijo LAS za mesto in vas: Domžale, Komenda, Medvode, Mengeš, Trzin in Vodice. Projekt pod delovnim imenom »Vzpodbujanje in podpora razvoju turizma« je sofinanciral Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja.

Šest prijateljskih občin je vzpostavilo skupni spletni portal, z namenom spodbujanja turizma in kulturnega udejstvovanja krajanov in obiskovalcev njihovih krajev. Na portalu so prek tematskih sklopov izpostavljene točke, ki so v posamezni občini najbolj vredne obiska. Obiskovalec spletne strani lahko izbira bodisi izrazito kulturne točke (muzeji, razstave ipd.) bodisi izrazito turistične točke (naravne znamenitosti, izletniške točke ipd.) oziroma točke, ki so primerne za družinski izlet, za športno udejstvovanje ipd. Spletni portal projekta Vzpodbujanje in podpora razvoju turizma (www.odmestadovasi.si) omogoča tudi nadaljnje povezovanje območij šestih občin, in snovanje medobčinskih tematskih poti.

Občine so se zavezale, da bodo portal v prihodnjih letih še dopolnjevale, predvsem pa nadaljevale sodelovanje pri promociji svojih turističnih destinacij tudi pri prijateljskih občinah ter skupaj pripravile še kak projekt v sklopu LAS za mesto in vas.

Spletni portal si lahko ogledate na naslovu www.odmestadovasi.si.

Oglejte si tudi