Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Nadaljujemo z množičnim testiranjem in cepljenjem občanov

Točka za brezplačno prostovoljno testiranje s hitrimi antigenskimi testi bo še naprej vzpostavljena v preddverju Kulturnega doma Medvode (Cesta ob Sori 13, 1215 Medvode). V času epidemije in visokih tveganj okužbe je presejalno testiranje s hitrimi testi izjemno pomemben ukrep, ki pomaga zaustavljati širitev virusa ter hkrati omogoča vsaj omejeno opravljanje določenih dejavnosti. Predvideno je tudi hitro testiranje zaposlenih v vrtcih in osnovnih šolah pred odprtjem teh ustanov.


S testiranjem bo ZD Medvode nadaljeval ponovno prihodnji teden, ko bo potekalo v naslednjih terminih:

- torek, 26. 1. 2021, med 9. in 12. uro;
- sreda, 27. 1. 2021, med 15. in 18. uro;
- četrtek, 28. 1. 2021, med 12. in 15. uro.
 

Navodila za obiskovalce testiranja:

Na odvzem brisa se ni potrebno posebej naročati. S sabo morate imeti osebni dokument in kartico zdravstvenega zavarovanja. Preprosto pridete na lokacijo, kjer vam usposobljeno osebje odvzame bris. Čakajoči na testiranje upoštevajte varnostno razdaljo in obvezno uporabljajte zaščitno masko. Če ste na testu pozitivni, pojdite domov in se nemudoma izolirajte. Doma kontaktirajte svojega izbranega zdravnika. Negativni rezultat testa naj vam ne da občutka lažne varnosti, saj ste čez dve uri že lahko pozitivni. Še naprej upoštevajte vsa priporočila. Bolni in tisti v karanteni ne obiskujte testiranja s hitrimi testi, ampak kontaktirajte osebnega zdravnika, ki vas bo napotil na testiranje s PCR testom. 


Cepljenje proti COVID-19 v Zdravstvenem domu Medvode

Cepljenje proti COVID-19 se nadaljuje tudi na območju naše občine. Stanovalci in zaposleni v DEOS centru starejših Medvode so prejeli drugo dozo cepiva, v Zdravstvenem domu Medvode pa nadaljujejo s cepljenjem občanov nad 80 let, skladno z dobavami cepiva. Občani svojemu osebnemu zdravniku že lahko sporočite interes po cepljenju, ta pa vas bo uvrstil na čakalni seznam. Ko bo cepivo na voljo, bodo ciljno skupino poklicali in povabili na cepljenje. Naročite se lahko tudi na telefonski številki 01 361 99 30 (v ponedeljek, torek ali petek med 7. in 12. uro ter v sredo in četrtek med 13. in 18. uro. Prijavo pri osebnem zdravniku opravite tudi tisti, ki ste informativni interes že izrazili prek sistema e-Uprava. Cepljenje posameznih skupin poteka po vrstnem redu, ki  ga določa Ministrstvo za zdravje.

Oglejte si tudi