Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Gradnja pločnika ob cesti Zbilje – Podreča

V drugi polovici oktobra bomo začeli z gradnjo pločnika od krožišča do konca naselja Zbilje ob lokalni cesti Zbilje – Podreča. Izvajalec bo zgradil približno 180 metrov pločnika, ki bo izven nivojski, ločen z robnikom. Za odvajanje meteornih vod iz ceste, bomo zgradili tudi meteorno kanalizacijo z revizijskimi jaški in  ponikovalnicami z odtoki pod robniki. Za umiritev hitrosti prometa bomo na pobudo Krajevne skupnosti Zbilje na tem odseku ceste zgradili dve asfaltni hitrostni oviri. Z izgradnjo pločnika ustvarjamo varno pot pešcev ob prometno obremenjeni cesti proti Podreči in spodbujamo trajnostno mobilnost.

Dela bo izvajalo podjetje HNG d.o.o., ki je bilo izbrano kot najugodnejši ponudnik. Vrednost pogodbenih del znaša 47.717,33 EUR (z DDV). Dobrih 6.000 EUR bo zagotovila Krajevna skupnost Zbilje za gradnjo hitrostnih ovir, gradnjo pločnika pa financira Občina Medvode. Dela bodo zaključena predvidoma do konca novembra.

V času priprav na gradnjo smo za potrebe določitve posegov na posamezne parcele, ki so v zasebni lasti, opravili ureditev mej z mejno obravnavo. Na osnovi določenih mej smo ugotovili kakšni bodo potrebni posegi na posamezno parcelo. Ugotovljeno je bilo, da poteka predvidena gradnja pločnika večinoma na javnih površinah, posegi na zasebne površine pa bodo minimalni. Pripravili smo soglasja k nameravani gradnji pločnika za zasebne lastnike. Večino soglasij smo prejeli, kar nam omogoča gradnjo pločnika, žal pa se z gradnjo ne strinjajo vsi lastniki. Na parcelah, ki so v zasebni lasti in do pričetka del ne bomo pridobili soglasja, se gradnja pločnika ne bo izvajala.

Dela bodo potekala s polovično zaporo ceste Zbilje – Podreča in z občasnimi zaporami ulic. Izvajalec bo zagotovil dovoz za vsa intervencijska in komunalna vozila. Udeležence v prometu prosimo za razumevanje in upoštevanje navodil izvajalca.

Oglejte si tudi