Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Bronasti znak Civilne zaščite za Luko Ilinčiča

Včeraj je v Domžalah potekala regijska slovesna podelitev priznanj in nagrad ob dnevu Civilne zaščite. Med prejemniki priznanj je tudi Luka Ilinčič, ki je prejel bronasti znak Civilne zaščite. Luka je vodja Skupine za podporo vodenju štaba Civilne zaščite Medvode in tudi prejemnik naziva »Mladi up Medvod« v letu 2021.

Luka Ilinčič se je pridružil CZ Medvode v letu 2018 z željo po sodelovanju v novo formirani skupini za podporo vodenju štabu CZ Medvode. Prevzel je naloge operaterja, sčasoma pa tudi naloge izvajalca tehnične, informacije in administrativne podpore. Vzpostavil je sistem delovanja skupine, da lahko ta nemoteno deluje v vseh razmerah, tudi na terenu in ob vseh vrstah intervencij. V letu 2021 je napredoval na mesto vodje Skupine za podporo vodenju, kjer nadaljuje svojo poslanstvo kvalitetne organizacije dela tako v Skupini kot v Štabu CZ. Izjemno se je izkazal v času epidemije, ko je od začetka do konca vsak dan deloval v štabu CZ kot glavni podporni steber. Tekom sodelovanja v CZ Medvode je sodeloval pri intervencijah razlitja nevarne snovi v letu 2018, posredovanju ob aviarni influenci, epidemiji in vaji SiQuake v letu 2020, vaji masovne nesreče in intervencijah poplav v letu 2021 ter pripravi in urejanju humanitarne pomoči za Ukrajino, neurjih in dvodnevni vaji v 2022.

Glede na njegov angažma v sistemu zaščite in reševanja na občinski ravni ob vseh naštetih aktivnostih, ter celostnemu delu za sistem CZ v Medvodah si več kot zasluži Bronasti znak CZ, zato se mu zahvaljujemo za vso dosedanjo pomoč in čestitamo ob prejemu priznanja!

Oglejte si tudi