Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Brezplačna sol za posipanje

Vse občane obveščamo, da lahko v začasnem zbirnem centru Medvode prevzamete brezplačno sol za posipanje. Vsako gospodinjstvo lahko prevzame do 10 kg soli, občani pa se izkažete z osebnim dokumentom. Za prevzem je na voljo v obratovalnem času zbirnega centra, vsako sredo med 14.00 in 17.00 ter vsako soboto med 8.00 in 12.00. Sol je v razsutem stanju in si jo vsak naloži v svojo embalažo.

 

Vsi uporabniki komunalnih storitev Komunale Kranj, lahko brezplačno sol za posipanje prevzamete tudi v Zbirnem centru Zarica. Ob prevzemu uporabnik predloži zadnji račun za komunalne storitve Komunale Kranj, sol pa uporabniki sami naložijo v s seboj prineseno posodo (vedro). 

V času nizkih zimskih temperatur so vozišča in pločniki lahko poledeneli ter spolzki. Javne površine očisti in posuje izvajalec zimske službe, za še večjo varnost pred vhodi, na stopnicah ter dvoriščih, pa lahko občani poskrbite tudi sami.

Nasvet: Pretirana uporaba soli lahko škodljivo vpliva na okolje, zato s soljenjem ne pretiravamo. V mislih moramo imeti tudi vodne vire in njihovo zaščito. Kjer je to mogoče, posujemo zaledenele površine tudi s peskom ali led ročno očistimo.

Oglejte si tudi