Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Asfaltiranje ceste v Žlebeh

V prihodnjem tednu bomo začeli z obnovo makadamskega odseka ceste v Žlebeh (Žlebe 7 - 12). Predvidena je odstranitev starega spodnjega ustroja ceste, dobava in vgradnja novega nosilnega ustroja iz drobljenca. Izdelava prevleke ceste iz enoslojnega obrabno - zapornega asfalta v debelini 6 cm. Zaradi asfaltiranja bo potrebno poskrbeti za kontrolirano odvajanje padavinskih vod, kar obsega izdelavo mulde in izpustov v obstoječe jarke na način ki ne bo povzročal erozije brežin. Cesta od Žlebe 8b proti križišču javnih poti v gozdu se bo dodatno protiprašno zaščitila.

Pogodbena vrednost del znaša 122.524,66 EUR, dela pa bo izvedlo podjetje Gorenjska gradbena družba d.d., ki je bilo izbrano z javnim naročilom. Projekt bodo deloma sofinancirali KS Preska Žlebe in krajani. Dela bodo potekala predvidoma do konca letošnjega leta.

V času del bo vzpostavljena popolna zapora javnih poti JP 751663 -  (Žlebe 8b - 12) in JP 751662 (Žlebe 8b - 7). Udeležence v prometu prosimo za upoštevanje navodil izvajalca in razumevanje.

Investicija je predstavljena tudi na portalu investicij

Oglejte si tudi