Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Vrtec Medvode izdeluje maske za občane

Vrtec Medvode smo ta teden spremenili v pravo manufakturo pokrival za obraz.  Skoraj 40 sodelavk Vrtca Medvode se je odzvalo prošnji in v osrednji enoti vrtca na Svetju začelo s proizvodnjo preprostih mask za obraz, ki so primerne za obiske trgovin in drugih javnih objektov. Hvala podjetju SETI Slovenija, ki proizvaja papirnate serviete Airland 40x40, za donacijo dela potrebnega materiala. Do danes so vzgojiteljice izdelale več tisoč mask, skupaj pa jih bodo vsaj 12.000. Civilna zaščita Občine Medvode, ki koordinira akcijo in skrbi za pravočasno dobavo materiala, redno dobavlja maske pred medvoške trgovine, pošto, kmetijsko zadrugo, bencinske servise ... Na najbolj izpostavljenih točkah tako odslej lahko dobite brezplačno zaščito za obraz, ki je primerna za enkratno uporabo. 
 

Župan Nejc Smole in poveljnik Civilne zaščite Franc Jarc se zahvaljujeta vsem zaposlenim v Vrtcu Medvode, ki so v teh zahtevnih trenutkih pokazali, da skupaj zmoremo vse. Hvala tudi družbeno odgovornemu podjetju SETI d.o.o. za sodelovanje in donacijo.

Ostanite doma, ostanite zdravi!

Nekaj nasvetov kje v Medvodah lahko dostopate do mask:

- Lokalni izdelovalec Alley Cats nudi maske za enkratno uporabo ali pralne maske.
- V Lekarni Medvode lahko kupite maske za enkratno uporabo. Na voljo jih je omejena količina, cena pa približno 1€/kos. 
- Krajevna skupnost Smlednik organizira lastno izdelavo mask za vse krajane te skupnosti. 
- Krajevna skupnost Trnovec bo svojim krajanom zagotovila maske.
- Tudi Krajevna skupnost Sora organizira izdelavo mask za svoje krajane. 

Sami lahko sešijete maske iz blaga za večkratno uporabo, pri tem pa so vam lahko v pomoč navodila Univertitetnega kliničnega centra Ljubljana

Če bi zaščito iz papirnatih serviet želeli izdelati sami, vam je lahko v pomoč video na povezavi. 

 

Oglejte si tudi