Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Šolarji ponovno udeleženci v prometu

Vlada Republike Slovenije je sprejela odločitev, da se lahko v naši osrednjeslovenski regiji vrtci in osnovne šole ponovno odprejo. Tako se bo jutri, v torek, 26. januarja 2021, za učence od 1. do 3. razreda ponovno začel izvajati pouk v šolah. 

Z jutrišnjim ponovnim odprtjem osnovnih šol pa se ponovno pričenjajo izvajati tudi avtobusni prevozi otrok v osnovne šole. V preteklem letu je Občina Medvode objavila javno naročilo za izvajanje prevoza osnovnošolskih otrok v občini Medvode v letih 2020 - 2024. Izbrani ponudnik NOMAGO, storitve mobilnosti in potovanj, d.o.o., bo jutri prvič opravljal prevoze učencev v naši občini. S prevozi bi novi prevoznik sicer začel v mesecu decembru, a takrat pouk ni potekal v šolah. Urnike šolskih prevozov objavljajo šole za svoje šolske okoliše. V kolikor boste imeli starši pohvale ali pripombe na delo prevoznika, lahko prvo povratno informacijo podate na osnovni šoli, ki jo vaš otrok obiskuje. Prevoznik izvaja prevoze za vse osnovne šole na območju naše občine, kar pomeni vsak dan približno 224 prevoženih kilometrov. Voznikom in šolarjem želimo varno in srečno pot.
Srečno in varno želimo tudi vsem ostalim udeležencem v prometu, saj bodo na cestah od jutri naprej ponovno najbolj ranljive skupine udeležencev cestnega prometa, ki z nepredvidljivim ravnanjem lahko ogrozijo sebe ali druge. Pazimo nanje!

Oglejte si tudi