Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
16°C
12°C
JUTRI
21°C
11°C
3190

Rezultati glasovanja Sodeluj in glasuj!

Med 14. in 20. junijem ste občanke in občani lahko glasovali za projekte predlagane v participativnem proračunu Občine Medvode – »Sodeluj in glasuj!«. Izbirali ste lahko med 74 projekti znotraj 11 območij. Svoje glasove ste oddali na spletni strani www.sodelujinglasuj.si ali osebno na sedežu Občine Medvode. V letih 2021 in 2022 je za projekte na voljo 300.000 EUR proračunskih sredstev.

Komisija za participativni proračun Občine Medvode je preverila in potrdila rezultate glasovanja. Iz občinskih proračunov za leti 2021 in 2022 bo financirana izvedba tistih projektov, ki so na glasovanju na posameznem območju prejeli največ glasov. V primerih, ko so na posameznem območju ostala nerazporejena sredstva, bodo izvedeni tudi najvišje uvrščeni predlogi, ki jih je s preostalimi sredstvi še mogoče financirati. Občanke in občani ste izglasovali 32 projektov v skupni vrednosti 283.300 EUR. V KS Smlednik sta imela četrto uvrščena projekta enako število glasov, v dogovoru s predlagateljema pa gre v izvedbo Otroško igrišče v Hrašah.

Svoj glas je na glasovanju oddalo 1.648 občank in občanov oziroma 11,94 % od 13.800 glasovalnih upravičencev. 125 občank in občanov je svoj glas oddalo osebno na Občini Medvode, ostali pa na spletu. Z nadpovprečno udeležbo na glasovanju v primerjavi z drugimi občinami ste dokazali, da vam ni vseeno za dogajanje v naši skupnosti.

Izglasovane projekte bomo v naslednji četrti fazi projekta umestili v proračun Občine Medvode za leti 2021 in 2022, jim dodelili nosilce zadolžene za izvedbo iz Občinske uprave Občine Medvode in pripravili okviren terminski plan izvedbe. Izvajanje projektov se bo razporedilo v časovnem obdobju do 31. 12. 2022.

S projektom uvedbe participativnega proračuna smo naredili nov korak vključevanja in sodelovanja občanov in veseli smo vašega pozitivnega odziva. Verjamemo, da bo 32 manjših projektov precej izboljšalo kvaliteto bivanja na različnih koncih občine. Želimo si, da ta koncept vključevanja občanov v delo Občine Medvode ohranimo tudi v prihodnje, zato že sedaj vabljeni, da razmišljate o projektih, ki bi jih predlagali v naslednjem ciklu.

Izvajanje projektov boste lahko odslej spremljali na spletni strani www.sodelujinglasuj.si, kjer najdete opise vseh 32 izglasovanih projektov oziroma vseh 160 projektov, ki ste jih predlagali. Tabelo z rezultati glasovanja pa najdete pripeto spodaj.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi