Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
21°C
7°C
JUTRI
23°C
8°C
6798

Rekreativna kolesarska prireditev pod okriljem Dirke po Franciji prvič tudi v Sloveniji

Gorenjska bo 4. septembra 2022 gostila rekreativno kolesarsko dirko - etapno preizkušnjo Dirke po Franciji »L'Etape Slovenia«. Tovrstne prireditve pod okriljem "Tour de France" - Dirke po Franciji potekajo v 21 državah po vsem svetu. V Kranju bo na Slovenskem trgu že v soboto, 3. septembra, kolesarsko dogajanje za vse generacije: od najmlajših na poganjalčkih do malo starejših in odraslih na vseh vrstah koles, pa tudi organizirano družinsko kolesarjenje v okolici Kranja. Nedelja, 4. septembra, pa bo v znamenju tekmovalne rekreativne karavane cestnih kolesarjev in kolesarjev na gravel kolesih.

Trasa tudi skozi občino Medvode

V nedeljo se bodo kolesarji preizkusili na 70 ali 145 km dolgi in razgibani trasi s startom in ciljem v Kranju. Daljša trasa bo speljana še skozi  deset gorenjskih občin: Šenčur, Medvode, Vodice, Komenda, Cerklje na Gorenjskem, Kamnik, Preddvor, Radovljica, Naklo in Tržič. V medvoško občino bodo kolesarji prispeli s Trboj, na križišču v Valburgi zavili proti Hrašam in se nato odpeljali v smeri Vodic. Organizatorji vabijo k spodbujanju kolesarjev ob progi.

V času dirke bo veljal poseben prometni režim z zaporami cest. Obvestilo o zapori cest bo v prihodnjih dneh objavljeno na spletni strani https://slovenia.letapebytourdefrance.com/.

Prijave na dirko so mogoče do vključno 21. 8. 2022 na spletni povezavi: https://slovenia.letapebytourdefrance.com/registration.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi