Logo MojaObčina.si

Medvode

JUTRI
4°C
-4°C
ČE.
3°C
1°C
3925

Poslovanje občinske uprave le preko telefona in spleta - začasni ukrepi v upravnih zadevah

Vlada Republike Slovenije je 18. 11. 2021 sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah ter ga objavila v Uradnem listu RS. Odlok, ki je pričel veljati 19. 11. 2021 in velja tri mesece (do 19. 2. 2022), je dostopen na povezavi.

Odlok se izdaja na podlagi 306.a člena Zakona o splošnem upravnem postopku, ki omogoča, da se v času izrednih dogodkov, ki vplivajo na položaj strank in položaj odločujočih organov, določijo začasni ukrepi, ki jih določa zakon. Odlok vpliva tudi na poslovanje Občinske uprave Občine Medvode.

Z odlokom so predvideni naslednji začasni ukrepi:
  • omeji se možnost vlaganja (pisnih in ustnih) vlog pri organih, razen vlog, ki jih po področnih (materialnih) zakonih ni mogoče vložiti drugače kot pri organu;
  • vložniki, ki bodo vloge vlagali pri organih, se morajo predhodno naročiti;
  • omogoči se vlaganje elektronskih vlog brez varnega elektronskega podpisa;
  • organ lahko izključi javnost iz ustne obravnave tudi zaradi razlogov varovanja zdravja udeležencev;
  • omeji se možnost pregledovanja dokumentov v prostorih organa;
  • omogoči se opravljanje elektronske vročitve v elektronski predal, ki ni varen elektronski predal;
  • omogoči se podaljšanje rokov za izdajo odločbe.
V skladu s spoštovanjem objavljenega odloka in zaradi zagotavljanja varnosti občank in občanov ter zaposlenih v občinski upravi opozarjamo, da se vloga lahko fizično pri Občini Medvode vloži le, če se po zakonu lahko vloži samo pri organu. V teh primerih je vložitev vloge potrebno predhodno najaviti in se o času vložitve dogovoriti po:
Poleg upravnih zadev se tudi vsa ostala komunikacija z občinsko upravo seli na brezstične oblike komuniciranja in sicer telefonsko številko 01 361 95 10 ali elektronsko pošto obcina@medvode.si. Možna je tudi uporaba orodij za videokonferenčne klice prek spleta.

Povezava do spletne strani za oddajo vlog: https://www.medvode.si/objave/364

Ob tem vas obveščamo, da delo občinske uprave poteka nemoteno v delovnem času občinske uprave ter, da tudi v nadalje ostajajo v veljavi vsi ukrepi določeni z drugimi predpisi (obveznost izpolnjevanja pogoja PCT za vstop v prostore Občine Medvode,  razkuževanje rok, zaščitna maska, ohranjanje razdalje …).

Za razumevanje in strpnost se vam zahvaljujemo.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi