Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Odprli prizidek pri OŠ Preska

Včeraj je v Osnovni šoli Preska potekalo slovesno odprtje novega modularnega prizidka, ki bo v pomoč pri začasnem premagovanju prostorske stiske v šoli. Kulturni program z glasbenimi točkami so pripravili učenci četrtih razredov, ki uporabljajo nov prizidek. Zbrane sta nagovorila ravnatelj Primož Jurman in podžupan Ivo Rep, ki sta skupaj z dvema učencema tudi prerezala trak.

Odprtja so se udeležili tudi predstavniki podjetij Trimo MSS d.o.o.,  Obrat d.o.o. in nadzornik EKONA d.o.o., ki so v roku in kvalitetno izvedli naročena dela. Skupna vrednost novega objekta se giblje okoli 450.000 EUR.

Z dozidavo dveh matičnih učilnic ter prostorom pred učilnicami za garderobe so se izboljšali prostorski pogoji za izvajanje pouka tako v novih prostorih, kakor tudi z manjšo zasedenostjo obstoječih prostorov. Neto tlorisna površina prizidka je 186,2 m². Učenci so nad novimi prostori in opremo navdušeni, še posebej jim je všeč to, da lahko neposredno iz učilnice vstopijo v atrijski vrt, ki ga uporabljajo tudi kot učilnico na prostem. Učenci vseh razredov pa so veseli novih zunanjih površini in igral. Bistvena značilnost objekta je, da je grajen iz modularnih enot, ki omogočajo prestavitev posameznih modulov na drugo lokacijo v občini, po izgradnji nove šole na novi lokaciji.

Oglejte si tudi