Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Med prazniki ostanimo doma

Približujeta se dva praznična dneva, dan reformacije in dan spomina na mrtve. Običajno te dni obiskujemo grobove in sorodnike, letos pa bo praznični vikend zaradi razglašene epidemije moral potekati drugače.

 

Situacija v naši skupnosti je zelo resna. Včeraj je bilo potrjenih kar 55 novih okužb v občini. Samo v zadnjem tednu dni je s COVID-19 zbolelo 168 občanov občine Medvode, trenutno bolezen preboleva 229 občanov, skupaj pa sta letos za boleznijo zbolela 302 občana. Doslej je zbolel že vsak 56. občan!

 

Vse občane pozivamo, da letošnja praznika preživite doma in ne obiskujete grobov. Župnije na pokopališčih letos ne bodo opravljale obredov in blagoslovov grobov v navzočnosti obiskovalcev. V krogu družine se spomnimo pokojnih, namesto nakupov sveč in cvetja pa sredstva darujmo dobrodelnim organizacijam. Ozrimo se naokoli in pomagajmo ljudem v stiski. Mnogim bo veliko pomenil skromen telefonski klic in besede spodbude.

 

Trenutna situacija je preizkus za celotno skupnost, a prepričani smo, da Medvoščani znamo in zmoremo stopiti skupaj, ko je to najbolj potrebno. Z upoštevanjem veljavnih ukrepov, higieno rok in kašlja, ohranjanjem distance in nošnjo mask bomo iz trenutne situacije izšli kot zmagovalci.

 

Ostanite doma, ostanite zdravi!

Oglejte si tudi