Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
2°C
PON.
12°C
2°C
Oceni objavo

Javna razgrnitev evidence nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča za leto 2020

Spoštovane občanke in občani, lastnice in lastniki nepremičnin,

obveščamo vas, da Občina Medvode pripravlja nov Odlok o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča v Občini Medvode (v nadaljevanju Odlok NUSZ). V sklopu priprav na novi odlok je pričela tudi s posodobitvijo evidence za odmero nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (v nadaljevanju NUSZ). Evidenca je bila delno že posodobljena v letu 2019, večina sprememb pa bo izvedena v prihodnjih mesecih in bo uporabljena za odmero nadomestila v letu 2020.

O podatkih za odmero NUSZ boste  v mesecu oktobru individualno obveščeni vsi lastniki zazidanih stavbnih zemljišč, nezazidanih stavbnih zemljišč in zemljišč, ki se uporabljajo za poslovni namen.

Vpogled v podatke o stavbnih zemljiščih lahko lastniki, ki ste prejeli obvestilo o uvrstitvi vaših nepremičnin v evidenco NUSZ, opravite na Občini Medvode v času javne razgrnitve.

JAVNA RAZGRNITEV EVIDENCE NADOMESTILA ZA UPORABO STAVBNEGA ZEMLJIŠČA ZA LETO 2020 bo potekala v obdobju od 15. 10. 2019 do 15. 11. 2019. Naprošamo vas, da javno razgrnjene podatke o nepremičninah, navedene v obvestilih, skrbno pregledate. Če posamezni podatek ni pravilen ali ne odraža dejanskega in zadnjega stanja v prostoru, vas prosimo, da v času javne razgrnitve sporočite vaše pripombe.

VPOGLED V PODATKE O NEPREMIČNINAH
Opisne in grafične podrobnosti o nepremičninah, kjer ste zavedeni kot zavezanec za plačilo NUSZ, so na voljo na navedeni spletni strani: www.locus.si/medvode

KJE IN KAKO LAHKO UREDITE PODATKE?
 
Podatek o neto tlorisni površini stavbe oz. stavbnega dela ali podatek o dejanski rabi stavbe oz. stavbnega dela lahko uredite na pristojni Območni geodetski upravi Kranj, Slovenski trg 2, 4000 Kranj, lahko pa uredite podatke tudi na Območni geodetski upravi Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana (na Občini Medvode podatkov o površini/dejanski rabi stavbe ali stavbnega dela NE moremo spremeniti).

Vse ostale podatke (zavezanec, odmera nezazidanih stavbnih zemljišč ali odmera zemljišč, ki se uporabljajo za poslovni namen) uredite na Občini Medvode v času javne razgrnitve na enega od spodnjih načinov:
po elektronski pošti na naslov: medvode@locus.si

pisno na naslov: Locus d.o.o., Ljubljanska cesta 76, 1230 Domžale (s pripisom NUSZ Medvode)

osebno v prostorih Občine Medvode:

ponedeljek, torek, četrtek: 8:00–15:00

sreda: 12:00–17:30

petek: 8:00–11:00

Pripombe lahko podate tudi elektronsko preko spletne strani www.locus.si/medvode in navedene kode za dostop do podatkov v obvestilih.

Obravnavane bodo vse pripombe, ki bodo imele datum oddaje do vključno 15. 11. 2019.

Za vaše sodelovanje pri pripravi odmere NUSZ za leto 2020 se vam v naprej zahvaljujemo.

Oglejte si tudi