Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Filmska delavnica

Termin: 1-krat tedensko, april – junij, september – november 2023

Starost: 15+


Število udeležencev: do 12


Mentor: Darko Sinko




Kud Fofite (filmska sekcija) drugo leto zapored organizira Filmsko delavnico pod mentorskim vodstvom Darka Sinka, režiserja in scenarista mlajše generacije.


Na filmski delavnici se bomo učili, kako snemati filme in se v tem tudi sami preizkusili. Spoznali bomo osnove celotnega procesa filmske produkcije. Začeli bomo z idejami za filme, kako napisati sinopsis, scenosled in scenarij. Spoznali se bomo z osnovami snemanja, kaj je zaslonka, zaklop, kako upravljati z ostrino, kakšne objektive poznamo in kako vplivajo na izgled slike. Osvojili bomo različne filmske izreze, pravilo osi in druge osnovne principe snemanja, ki jih je dobro poznati, da se kadri v montaži lepo povežejo. Posebej se bomo posvetili tudi temu, kako posneti zvok. Osvojeno znanje bomo preizkusili na snemanju kratkih filmov, ki jih bodo udeleženci zasnovali v procesu. V postprodukciji se bomo naučili montirati, ob tem pa dotaknili tudi oblikovanja zvoka ter barvne korekcije slike. Jeseni pa bomo svoje filme predstavili na javni projekciji.



Delavnica ponuja možnost globljega vpogleda v to, kako filmi nastajajo in zato tudi boljšega razumevanje njihove vsebine. Ponuja možnost, da se naučite snemanja slike in zvoka ter pridobivanja številnih tehničnih znanj. Namen vsega pa je olajšati in omogočiti možnost lastnega kreativnega dela preko skupnega dela pri filmu, ki je resnično zelo zanimiva in kompleksna umetnost.




Lepo vabljeni!



Kotizacijo v višini 50€ poravnate na prvem srečanju.



Prijave pošiljite na kud.fofite@gmail.com, najkasneje do 12.4.





Delavnico sofinancirata Občina Medvode in JSKD Ljubljana okolica.


Oglejte si tudi