Logo MojaObčina.si

Medvode

DANES
27°C
16°C
JUTRI
26°C
11°C
Družba in javne storitve

DEOS, d.o.o., Center starejših Medvode

Predstavitev

DEOS Center starejših Medvode je zasebni socialnovarstveni zavod s koncesijo v lasti družbe DEOS, d. o. o., ki združuje osem centrov starejših. Center v Medvodah se je družbi priključil v letu 2003. Stoji na mirnejšem obrobju mesta, v naselju Zbilje. V njem domujejo predvsem stanovalci iz Medvod in bližnje okolice.

Center je razdeljen na dva dela: na negovalni del ter na oskrbovane garsonjere in stanovanja. V negovalnem delu so enoposteljne in dvoposteljne sobe, z balkonom. Tudi garsonjere in stanovanja so eno- in dvoposteljne bivalne enote s kopalnico, sanitarijami in balkonom. Negovalni del ima osrednji prostor – jedilnico s televizijo in čajno kuhinjo. Tudi med oskrbovanimi garsonjerami in stanovanji je prostor s knjižno omaro in televizijo, ki je poleg gledanja televizije primeren za druženje in izvajanje raznih aktivnosti. Vsa stanovanja in garsonjere imajo balkon, urejeno kopalnico s prho, hladilnikom, štedilnikom, s priključki za telefon in televizijo.

V centru deluje kavarna, namenjena stanovalcem, obiskovalcem in zaposlenim. Pred centrom je park s klopmi, ki stanovalcem in njihovim obiskovalcem nudi prostor za druženje in možnost krajših sprehodov.

 

V centru so tudi ambulanta Zdravstvenega doma Medvode, prostori za fizioterapijo in delovno terapijo, knjižnica, telovadnica, prostor za duhovno oskrbo (kapela), delujeta tudi frizer in pediker.
Center starejših Medvode je dostopen z osebnimi avtomobili, za vse obiskovalce in druge je tudi dovolj parkirnih prostorov. Dostop je mogoč tudi z avtobusom Ljubljanskega mestnega potniškega prometa številka 30.

Zadnje vsebine