Logo MojaObčina.si

Medvode

JUTRI
15°C
4°C
NED.
17°C
2°C

V DRUGO GRE RADO, komedija - ODPOVEDANO


Zaradi bolezni (in ne, ni Coronavirus) v ansamblu ponovitev predstave "V drugo gre rado", ki je bila predvidena za četrtek, odpovedujemo in že iščemo nov termin.

Hvala za razumevanje!


----------------

Jean-Marie Chevret:
V DRUGO GRE RADO (Faux depart)
Prevod: Suzana Koncut

Režija: Dušan Mlakar

Igrajo:

JEAN MARMION Zvone Nagode
ODILE MARMION Katarina Srna
MARIE-CLAIRE Maša Kavčič
DIANE Monika Jekler/Živa Ahac

V drugo gre rado pripoveduje zgodbo o srečnem paru na pragu tretjega življenjskega obdobja: Odile, ki se je v mladosti odpovedala gledališki karieri zaradi ljubezni do svojega moža, in sveže upokojenega profesorja zgodovine Jeana Marmiona, ki namerava pokojnino uživati na podeželju. Njuno zakonsko srečo moti le to, da ona ne deli njegovega navdušenja nad ruralno idilo. Še posebej pa se njuna odločitev, da zapustita Pariz, zamaje, ko na dan privre dolgo zatajevana strast, ki v njuno življenje pride v obliki podnajemnice - študentke igre.

Jean-Marie Chevret je sodoben francoski avtor gledaliških in filmskih komedij, režiser in igralec. V gledališču je uspel prav z bulvarko, ki je tipično francoski komični žanr s koreninami v Molieru in vrhovi kot sta Feydeau in Labiche. V zadnjem stoletju pa ta žanr dokazuje ne samo svojo popularnost ampak tudi umetniški potencial, ki ga kaže sodobne interpretacije tega žanra od modernizma do danes.


Prvič v Medvodah predstavo režira priznani slovenski režiser in dolgoletni profesor na AGRFT, Dušan Mlakar.Všečkaj objavo

Oglejte si tudi