Logo MojaObčina.si

Medvode

JUTRI
19°C
11°C
TOR.
18°C
12°C

SKUPNOSTNI PRT

Organizator: Zavod CCC in Javni zavod Sotočje
Kontaktni podatki organizatorja: zvonka.simcic@siol.net; 041214097.
Vstopnina: Vstop prost

Skupnostni prt - skupnostno umetniško delo – socialna instalacija

Belo, Domačija Pr' Lenart, 25.9.2022 od 10 do 16 ure

Predstavitev vzorcev na prtih skozi dediščino: Anita Matkovič

Izbira in izris vzorcev: Vida Kejžar

Delavnica izdelovanja skupnostnega prta: Mojca Senegačnik in Zvonka T Simčič

Dogodek je brezplačen.

Zaželjene prijave: 041 550 668, Sabina Spanjol

Ko na mizo pogrnemo skrbno izbran prt, postane ta točka, ob kateri se zberemo zaradi druženja, uživanja v hrani in pijači, iz navadnega kosa pohištva postane mesto, kjer smo »zbrani skupaj«.

Prt, ki ga pogrnemo na golo mizo, vzpostavi ločnico med "vsakdanjim" in "ritualnim", med "delovnim" in "prazničnim", glede na simboliko barve prta in njegovega okrasja definiramo poseben čas, posredno določimo vsebino in namen druženja oz. rituala, ki se ob mizi odvija.

Zavod CCC se skozi projekt Hiša na hribu že 8 let v Občini Medvode aktivno ukvarja s povezovanjem sodobne umetnosti s kulturno dediščino ter povezovanjem z lokalnim laičnim prebivalstvom. V formi srečanj in delavnic te aktivnosti potekajo v glavnem na lokaciji pri Sv. Marjeti v Žlebah ali na domačiji Pr'Lenart na Belem.

Zaradi specifike okolja na Belem, kjer se lastniki trudijo dosledno ohranjati stavbno in kulturno dediščino, hkrati pa jo odpirati za sodobne umetniške prakse, izvajamo že nekaj let skupne aktivnosti v obliki umetniških rezidenc, razstav in drugih projektov.

Na ta način dvigujemo nivo ponudbe tega področja iz pasivne udeležbe obiskovalcev - kot zgolj gledalcev - v njihovo vlogo aktivnih udeležencev. Trudimo se za prenos znanj med lokalnimi akterji in zunanjimi strokovnjaki, za ozaveščanje o pomenu kulturne dediščine na način, da jo skušamo prenašati v sodobnost - tudi skozi razvoj novih produktov, ki bi morda nekoč lahko postali zaščitna znamka, pomemben produkt - označevalec kulturnega dogajanja tega področja.

Skupaj z obiskovalci bomo izdelali prt. Material priskrbljen, prinesite dobro voljo!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi