Logo MojaObčina.si

Medvode

JUTRI
20°C
10°C
PET.
18°C
6°C

Projekt CrossCare, Final conference

Organizator: DEOS, d.o.o., Center starejših Medvode
Vstopnina: Vstop prost

Spoštovani

V prilogi vam posredujemo vabilo na zaključno konferenco projekta CrossCare (Interreg V-A Italia-Slovenija 2014-2020) v katerem je sodeloval tudi DEOS Center starejših Medvode.

Zaključno konferenco bomo organizirali s projektnimi partnerji dne 15.05.2019 od 10.00 ure dalje v DEOS Centru starejših Notranje Gorice (naslov: Gmajna 7, 1357 Notranje Gorice).

Želimo si, da se dogodka udeležite in tako omogočite, da širša javnost izve za rezultate, ki jih je prinesel nov model oskrbe, ki smo ga razvili v projektu, prispeva k izboljšanju kakovosti življenja in večji neodvisnosti v testiranje vključenih starejših oseb.

Gre za aktualno temo na področju oskrbe starejših.

 

Vljudno vas prosimo, da nam do 13.05.2019 sporočite na mail: mateja.ziher@deos.si , ali se nam boste pri dogodku pridružili. V primeru, da se nam ne morete pridružiti na dogodku samem, vam lahko pošljemo kakšno vsebino s slikami za potencialno objavo v vašem mediju.

 

Kratek povzetek projekta:

Projekt je zasnovan na podlagi inovativnega pristopa k celostni in posamezniku prilagojeni obravnavi, k čemur si DEOS d.o.o. vedno znova prizadeva. Temelji na individualni obravnavi starejših in njihovih družinskih članov, pri tem pa so v ospredje postavljene individualne potrebe posameznika, s čimer bodo preseženi trenutni standardi, ki predvidevajo le nudenje standardnih storitev. Omenjen model prinaša tudi oblikovanje nove poklicne figure, in sicer care managerja oziroma koordinatorja. Prinaša tudi številne druge inovacije, kot so: večdimenzionalno preverjanje potreb posameznikav skladu z njegovimi pričakovanji (uporaba inovativnega programa SPWEB, polarna shema), jasna opredelitev zgodnje preventive, opredelitev oskrbe na domu kot ključni dejavnik v okviru strategije aktivnega staranja, preverjanje socialnih okoliščin itd. Projekt je predvideval ustanovitev gerontoloških storitvenih centrov v obstoječih domovih za starejše, ki bo odprt za skupnost in preko katerega se bo udejanjal inovaiten celovit model. V centru naj bi starejši in njihovi družinski člani lahko prejemali prilagojene odgovore na svoja vprašanja in dileme. Bistvo delovanja geronotolškega centra bi bilo v povezovanju med obstoječimi zdravstvenimi in socialnovarstvenimi službami, ki danes pogosto delujejo razdrobljeno. Care manager bi sprejemal vsa vprašanja in dileme ter aktiviral pristojne službe k ukrepanju.

 

Z lepimi pozdravi.

 

Povezava do spletne strani projekta: https://www.ita-slo.eu/sl/crosscare

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi