Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C

Bivališča Branislave Sušnik

##VIEWS##
Organizator: ZALOŽBA MALINC
Kontaktni podatki organizatorja: Barbara Pregelj, info@malinc.si, +386 (0)1 361 66 99.
Vstopnina: Vstop prost



Antropologinja, jezikoslovka in raziskovalka Branislava Sušnik (1920-1996) se je rodila v Medvodah, zato obeleževanje stote obletnice njenega rojstva v nacionalnem in mednarodnem okvirju pričenjamo prav v njenem rojstnem kraju, kjer bomo 28. marca 2020, natanko sto let po njenem rojstvu, zagnali portal https://branislavasusnik.wordpress.com/

Na njem bomo postopno, vsak dan z eno objavo, v tridesetih dneh razprli pogled na metaforična bivališča Branislave Sušnik: njeno rojstno hišo, rojstni kraj, jezike, ki jih je govorila in preučevala, knjige in besedila, ki jih je napisala, pa tudi na podobe, obeležitve, spomenike, besedila in spomine, ki govorijo o njej. Na portalu bomo predstavili rezultate lastnega dveletnega raziskovanja in opozorili na umetniška, antropološka, raziskovalna dela različnih umetnikov in raziskovalcev, ki so se v Sloveniji in po svetu ukvarjali z življenjem in delom Branislave Sušnik.

Portal v sodelovanju s Franciscom Tomsichem in Henrike von Dewitz pripravlja medvoška založba Malinc. Sofinancira ga Občina Medvode in je eden od dogodkov iz sklopa obeležitve 100-letnice rojstva Branislave Sušnik, ki jo v Medvodah koordinira in pripravlja Javni zavod Sotočje skupaj z Občino Medvode in drugimi organizatorji. Častni pokrovitelj dogodkov ob obeležitvi 100-letnice rojstva dr. Branislave Sušnik je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.



Oglejte si tudi