Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C

Koncert tolkalne skupine Sherzer Brigade - JESENSKE SERENADE 2022

##VIEWS##

V Medvode že 35 leto prihajajo Jesenske serenade, ki nam vsako sredo v septembru polepšajo tople jesenske večere. Oblikovalec serenad je že več let klarinetist in glasbeni producent  RTV Slovenija Boris Rener, ki je tudi tokrat pripravil zanimivo tematsko zaokroženo povezavo glasbe in poezije oziroma proze (v izvedbi poklicnih umetnikov in najobetavnejših študentov glasbene in igralske akademije ter profesionalnih igralcev, kar je že tradicionalni prepoznavni znak prireditve) Spored ostaja zvest poimenovanju – serenade, je svojevrsten in poseben ter vključuje tudi novitete ali krstne izvedbe slovenskih avtorjev. Organizator je Glasbena mladina Ljubljanska, kot soorganizator v občini Medvode pa nastopa Javni zavod Sotočje Medvode.

Zaradi slabe vremenske napovedi bo skupina Sherzer Brigade namesto na Tržnici Medvode nastopila v KUD Smlednik.

Glasbeni življenjepis:

Sherzer Brigade je energičen kolektiv izkušenih bobnarjev in bobnark, ki si s pomočjo glasbe prizadeva za spremembe znotraj posameznika! Brazilska glasba in ritem, ki izhaja iz te glasbe je neusahljiv vir inspiracije, saj le-ta pripravi človeka do plesa, boljšega počutja in pozitivne naravnanosti.

Brazilska bobnarska tradicija je popularna na karnevalih in koncertnih lokacijah po vsem svetu. Trije bas bobni – surdos – poskrbijo za močno in mogočno bas linijo, ki bo dosegla ter prepričala tudi ljudi v zadnjih vrstah. Za visoke a nič manj udarne zvoke skrbijo – caixa, tamborim, timba, agogo in shekere. Za razgiban ritem in solistične vložke skrbi vodilni boben – repinique. Skupaj ustvarijo široko in z energijo nabito paleto zvoka, ki nobenega ne pusti ravnodušnega. Plesalo bo tako staro kot mlado!


Oglejte si tudi