Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
15°C
JUTRI
24°C
15°C

Gozdna kopel - 8. april 2023

Organizator: Začuti vse
Kontaktni podatki organizatorja: vnaravi@zacutivse.si.
Vstopnina: 32 EUR
prek spleta ali na dogodku


Gozdna kopel je pot do dobrega počutja in boljšega zdravja. Gre za tradicionalno japonsko prakso shinrin-yoku, ki se je razvila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Gozdno kopanje je namenjeno sprostitvi, srkanju narave vase skozi vsa čutila, ki nam jih ponuja telo in osredotočanju na tukaj in zdaj.

Gozdna kopel dokazano pomaga pri premagovanju stresa, izgorelosti, napetosti v telesu in motnjah razpoloženja. Vpliva pa tudi na izboljšanje kardiovaskularnega sistema, izboljša naš spanec in okrepi imunski sistem, saj spodbuja delovanje t.i. celic ubijalk, ki se v telesu borijo proti virusom in rakavim celicam. 

Gozdna kopel je strokovno vodena in sestavljena iz vrsto različnih aktivnosti, ki nam pomagajo ozavestiti sedanji trenutek ter sprostiti telo, misli in duha. 

Trajanje gozdne kopeli: 2 - 2,5h

Težavnost: nezahtevno 

Primernost: gozdna kopel je primerna za vsakogar, ne glede na morebitne fizične zmogljivosti. Pred udeležbo vam pošljem kratek vprašalnik, da lahko aktivnosti prilagodim posameznikom v skupini. 

Oprema: Potrebna je primerna obutev in obleka - glede na letni čas in temperature. Gozdna kopel ni športna aktivnost, zato so priporočljiva toplejša oblačila. 

Cena vsebuje: strokovno vodenje, pripomočke za izvajanje aktivnosti, predhoden ogled terena.

Potrebna je predhodna prijava.
Oglejte si tudi