Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Januar mesec verskega tiska

Januar, prvi mesec v letu, ko smo še malo pod vtisom prazničnih dni je tudi čas, ko delamo najrazličnejše zaobljube o tem česa se bomo lotili ali kaj obrnili na bolje. Je pa to tudi mesec ko se oziramo nazaj in delamo inventure, pregledujemo in ocenjujemo zaloge in preteklo poslovanje.

Januar pa velja tudi za mesec verskega tiska, ko beseda večkrat nanese na razpravo o verskem tisku, pa tudi o tem, kakšno je stanje na področju branja revij in časopisov in različnih knjig z duhovno vsebino. Na voljo nam je različno branje z bogato vsebino in nagovarja velik krog bralcev. Tako tednik Družina prinaša enkrat tedensko novice o življenju Cerkve na slovenskem in v svetu, v mesečniku Ognjišče najdejo vsebine vse generacije, revija Prijatelj je namenjena bolnikom in njihovim svojcem, Mavrica vsak mesec razveseli najmlajše in malo manj mlade, Najst pa mladino, Ministrant mašne strežnike. Enkrat mesečno izhaja tudi  Magnificat, ki je molitveno bogoslužna revija, ki nam pomaga pri vsakdanji molitvi in poglabljanju vere.

Mesec verskega tiska pa ni namenjen le časopisom in revijam pač pa tudi knjigam z versko in duhovno vsebino. Zato verjetno ni naključje, da v januarju praznujemo tudi nedeljo Svetega pisma, kateremu pravimo da je knjiga vseh knjig. Vsi, ki smo željni bogatega in poglobljenega branja, imamo med deli različnih avtorjev, ki jih izdajajo založbe Družina, Ognjišče, Mohorjeva družba, založba Salve in še katera, veliko izbiro. In prav bralci pri Slomškovem bralnem priznanju za mlade in člani Slomškovega bralnega kluba za odrasle pridno posegajo po teh knjigah in se o njihovi jo in duhovno rastejo. Saj nas je že davno Anton Martin Slomšek podučil z besedami:"Sveta vera bodi vam luč, materni jezik pa ključ do zveličavne narodove omike." Pa naj nam bo to vzpodbuda, da ne bo samo januar mesec verskega tiska in branja, naj se to raztegne na vse mesece in vsak dan v letu. Naj dobra knjiga, revija ali časopis z versko vsebino najdejo mesto tudi v naših domovih in naših rokah.

Oglejte si tudi