Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Postopno odpiranje term Snovik od 30. aprila 2021

Iz Term Snovik prihajajo vesele novice. Po zelo dolgem obdobju zaprtja so se s petkom, 30. 4. 2021 glede na trenutno sproščanje vladnih omejitev za preprečevanje širjenje virusa Covid-19 postopoma odpirli nastanitveni in termalni kompleks za apartmajske goste, prav tako pa tudi zunanjo teraso restavracije Potočka za vse obiskovalce. Prihajajoči prvi otvoritveni vikend v termah je bil praznično obarvan s prvomajsko budnico godbenikov Turističnega društva Tuhinjska dolina, pa niti prvomajski golaž ni manjkal. 

Nastanitev v sobah in apartmajih je ponovno mogoča od petka, 30. 4. 2021 glede na veljavne vladne omejitve. Na voljo je omejeno število sob, le 30 sob oz. apartmajev. V nastanitve lahko sprejmejo le osebe, ki ob prijavi izkažejo potrdilo o prebolevnosti, o cepljenju ali o opravljenem hitrem oziroma PCR-testu.  V nastanitvenih obratih pa lahko brez opravljenega testa na virus SARS-CoV-2 in ostalih bivajo vse osebe, ki še niso dopolnile 15 let in bivajo skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki. Le za apartmajske goste bo zaenkrat odprt notranji termalni bazen, za zunanje obiskovalce kopanje v termalnih bazenih še ni mogoče. Odpiranje nastanitvenih obratov, sicer z omejitvami, ponovno omogoča koriščenje turističnih bonov, v termah pa s prostornimi ločenimi enotami vidijo veliko prednost varnega dopustovanja. Gostom bodo ob otvoritvi ponudili številne ugodnosti koriščenja brezplačnega najema palic za nordijsko hojo in izposojo električnih koles za pohodniško in kolesarsko raziskovanje okolice term. Prav s tem namenom so bile v zadnjih mesecih urejene klopce za počitek pohodnikov po Tuhinjski dolini. Pobuda za postavitev je bila pravzaprav na strani gostov, ki so prebivali v termah. Pet počivališč najdemo na Potoku pod Lipo domačo, v Snoviku pri sušilnici sadja, ob pohodni poti na Perševo nad zelenjavnim vrtom, na Kočem pri vadbenem elementu s pogledom na goro Sv. Miklavža in vas Snovik ter na Cesarjevem s pogledom na vas Sela – sv. Nežo in Stari grad Kamnik.  Postavitev počivališč je omogočila Občina Kamnik in Turistično društvo Tuhinjska dolina.

Še naprej se povezujejo z ostalimi ponudniki za ustvarjanje interesantnih doživetij za vse generacije, ki prihajajo na kamniško. Svojim gostom bodo ponudili tudi posebne ugodnosti pri nakupu vstopnic za ogled kar 350 sort cvetočih tulipanov v Arboretumu Volčji Potok.

Za vse obiskovalce se odpira zunanja terasa restavracije Potočka, kjer boste lahko vsak dan od 8. do 19. ure ob kavi ali osvežilni pijači in tudi lahkih prigrizkih pokramljali v dobri družbi s pogledom na gozdove. Že ta praznični vikend bo na terasi potekala tradicionalna prvomajska budnica ob največjem delavskem prazniku. Ob svitu ob 6:30 na prvi maj bodo godbeniki Turističnega društva Tuhinjska dolina pri gasilnem domu Sela izpeljali pozdravno igranje koračnic, nadaljujejo ob 8:00 s prebujanjem vaščanov in turistov na zunanji terasi restavracije v termah. Kot je navada ob prvem maju, bo na voljo tudi prvomajski golaž. Člani Turističnega društva tako izkazujejo predanost svojemu poslanstvu ter aktivnemu ohranjanju tradicije in slovenske kulture.   V Termah Snovik bodo v skrbi za goste, zaposlene, okolje in naravo delovali s skupno zavezo trajnostnega delovanja ter skrbnim izvajanjem visokih zdravstvenih in higienskih standardov. Kot zeleni ponudnik v osrčju Kamniško-Savinjskih Alp ustvarjajo pogoje za varen oddih skladno z znakom Green & Safe Slovenske turistične organizacije in priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Varno, zdravo in zeleno okolje bo gradilo zaupanje gostov, ki radi prihajajo v neokrnjeno naravo, v Tuhinjsko dolino in v Kamnik.

Besedilo: Terme Snovik

Oglejte si tudi