Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

GREGORJEVO V KRAŠNJI

Gregorjevo je praznik, ki s seboj prinaša pomlad. Povezan je tudi z daljšimi dnevi, v starih časih pa so verjeli, da se na ta dan »ptički ženijo«.

V času pred Gregorjevem so otroci v vrtec prinašali različna plovila in ladje, ki so jih skupaj s starši izdelali doma. Na hodniku je tako vsak dan nastajala vedno večja razstava najrazličnejših ladij z raznovrstno tematiko.

V petek, 10. 3. 2023, smo se v dopoldanskem času vse tri vrtčevske skupine skupaj  s svojimi plovili odpravile k zajezenemu potoku. Potok so predhodno zajezili gasilci iz Prostovoljnega gasilskega društva Krašnja. To dopoldne sta nas pri potoku pričakala g. Jamšek in g. Rode. Otroci so g. Jamšku podajali svoje ladje, ki jih je nato spustil po potoku. Te so potrebovale malo pomoči, ker so zaradi vetra začele pluti proti toku. Nekateri otroci so kar vriskali od zadovoljstva, ko so videli svojo ladjico pluti po potoku. Nekaj jih je potonilo, a jih g. Jamšek rešil in jim pomagal pripluti do konca poti.

Medtem ko so Lunice, Zvezdice in Sončki spuščali svoje ladjice, so se nam pridružili tudi šolski otroci. Skupaj smo zapeli nekaj pomladnih pesmic in tako zadovoljni in veseli zaključili spuščanje naših gregorčkov.

Vsi zaposleni in otroci iz POŠ Krašnja ter vrtca v Krašnji se iskreno zahvaljujemo PGD Krašnja za zajezitev potoka. Še posebej pa bi se zahvalili g. Juretu Jamšku in g. Janezu Rodetu za pomoč pri spuščanju gregorčkov.

Zapisala: Meta Adamič Bahl

Oglejte si tudi