Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

OBISK POBRATENE OBČINE AMARONI V KALABRIJI

Od četrtka, 19.10. 2017, do nedelje, 22. 10. 2017, smo predstavniki OŠ Janka Kersnika Brdo pri Lukovici in predstavniki občine Lukovica obiskali pobrateno občino Amaroni v pokrajini Kalabrija na jugu Italije. Namen obiska je bil vzpostaviti medsebojno sodelovanja med šolama iz obeh občin z vizijo priprave skupnih projektov in izmenjav učencev. Predstavniki tamkajšnje občine in šole so nam pripravili sprejem z veliko mero gostoljubnosti in pripravljenosti na skupno sodelovanje, v šoli pa so nas učenci in učitelji pričakali s kulturnim programom ter predstavitvijo šolskih ter obšolskih dejavnosti.

Med obiskom je potekal ogled organizacije pedagoškega dela, tako v tamkajšnjem vrtcu kot tudi na osnovni šoli. Na skupnem delovnem sestanku so bile začrtane vsebinske in časovne smernice sodelovanja ter izmenjav učencev. V prihajajočih mesecih bosta šoli skupaj kandidirali s projekti za financiranje izmenjav učencev v okviru programa Erasmus +, s katerim se bo v večini pokril tako obisk učencev iz občine Lukovica v Kalabriji kot tudi obisk učencev iz Kalabrije na OŠ Janka Kersnika.

Mednarodno sodelovanje med osnovnimi šolami je izjemna priložnost za krepitev številnih kompetenc tako pri učencih kot tudi učiteljih: učijo se sporazumevanja v tujem jeziku, spoznavajo nove pokrajine in kulture ter premagujejo strah pred neznanim. To je temelj za svetlo prihodnost mirnega sobivanja in medsebojnega sodelovanja med državami EU, še posebej med sosednjimi državami.

Erik Logar, učitelj geografije                                                                     

dr. Anja Podlesnik Fetih, ravnateljica

Foto: Katka Bohinc

Oglejte si tudi