Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Rokovnjaška druženja

Pred Kava barom Lenček na Prevojah je bilo na sobotno jutro, 6. oktobra, parkiranih prek 20 motorjev. Če se je kdo od mimoidočih spraševal, če je morda pri Lenčku moto zbor, je bil celo blizu resnice. Po prijetnem zajtrku z okusnimi kanapeji smo se člani MK Rokovnjači namreč odpravili na zaključno vožnjo letošnje sezone.
Tako se je 26 motorjev v dolgi koloni peljalo mimo Moravč prek Kandrš do Izlak, naprej do Zagorja, Litije in prek Bogenšperka do Ivančne Gorice. Nadaljevali smo čez Višnjo Goro do Grosupljega in po avtocesti do Krtine. Od tam pa samo še na Brdo k Čebelici, kjer nas je čakal pasulj in nekaj članov, ki se vožnje iz takih ali drugačnih razlogov niso udeležili.

Slab mesec prej smo se zbrali na tradicionalnem Moto pikniku, ki smo ga letos organizirali že deveto leto in je res postal eden glavnih jesenskih klubskih dogodkov. Po vseh izkušnjah pridnih članov, ki se vsako leto udejstvujejo pri pripravi in delu, je jasno, da vsak pripomore svoj del k celoti in rezultat je tu. Dogodek sam po sebi ni dobičkonosen, saj je v prvi vrsti namenjen članom in našim simpatizerjem, zato se še posebej potrudimo pri gostinsko glasbeni ponudbi. Veseli nas, da se že vrsto let dobivamo v idilični okolici Kroharjevega bajerja in ostajamo prijatelji. Za izpeljavo piknika se moramo zahvaliti domačinom iz Trnjave, sponzorjem in vsem obiskovalcem.

Zadnjo avgustovsko nedeljo smo motorje pustili doma in se v okviru Klubskega pohoda peš povzpeli na Špilk. Za vse lačne udeležence je bilo potrebno skuhati golaž, zato se je del ekipe odpravil peš od doma že dan prej in nas pričakal v zavetju "Pepkove rezidence" pod vrhom. Ostali smo se dobili na parkirišču ob šoli v Blagovici in ob rahlem dežju uspešno napadali in osvojili Špilk. Žal nam je močno deževje prekrižalo načrte o popoldanskem druženju, ampak golaž smo vseeno pojedli. 

Čeprav smo motoristično sezono uradno že zaključili, v letošnjem letu pripravljamo še prednovoletno zabavo in občni zbor, ki bo v petek, 14. decembra.

Če vas mika, da bi bili o dogajanju v klubu še bolj seznanjeni, kliknite na www.mkrokovnjaci.com ali pa se nam enostavno pridružite pri naših dogodkih.

Oglejte si tudi