Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
19°C
6°C
Oceni objavo

Rojstnodnevna zabava moto kluba Rokovnjači na Gradiškem jezeru

»Kjer je volja, je tudi pot«, je bil moto Moto kluba Rokovnjači ob odločitvi, da letos organiziramo moto piknik v obsežnejši varianti in na ta način proslavimo 10. obletnico delovanja kluba. Tako imenovan moto dan, ki je potekal v soboto, 7. 9. 2013, je bil obsežen organizacijski in finančni zalogaj, vendar ob pomoči matičnega društva AMD Lukovica, Občine Lukovica, sponzorjev in posameznikov, nam je uspelo pripraviti celodnevni dogodek, na katerega smo ponosni vsi člani!
Zjutraj se je odvijal spretnostni preizkus za mopede, motorje in štirikolesnike pred objektom AvtoKveder, ki so ga v celoti izpeljali člani AMD Lukovica. V različnih kategorijah se je pomerilo prek 30 pogumnih tekmovalcev na skrbno pripravljenem poligonu, ki je vseboval vrsto zahtevnih manevrov in spretnosti, vozniki štirikolesnikov pa so tekmovali na pravem peščenem dirkališču. Večina tekmovalcev se je nato odpravila na Gradiško jezero, kjer jih je čakal rokovnjaški golaž in podelitev pokalov najboljšim posameznih kategorij. Takrat so se že pričeli zbirati ostali motoristi z namenom, da se pridružijo panoramski vožnji ki je sledila po programu dogajanja. Malo po 15. uri se je kolona 43. motorjev odpravila na skupinsko vožnjo z dodano vrednostjo v smislu prelepega razgleda po dolini Črnega Grabna. Najprej do Krašnje, čez Krajno Brdo, Vošce, Mali Jelnik, Blagovico in postanek na Velikem Jelniku, kjer sta nam Janez in Lojzka Lavrič pripravila pravo pogostitev. Naprej čez Zlatenek, Češnjice, Pšajnovico in nazaj v dolino mimo Brezovice, Zlatega Polja, Čepelj, Brda do Šentvida, kjer je kolona zavila na magistralno cesto proti Lukovici in nazaj na Gradiško Jezero.        

Na prizorišču ob Gradiškem jezeru obsijanem v soncu, pa se je med tem odvijal otroški program, ki smo ga pripravili za vse naše najmlajše prijatelje. Animator je skozi pravljico žongliral z vsemi možnimi pripomočki in zabaval tako mlajše kot starejše gledalce. Ob koncu so številni otroci stekli k naslednji atrakciji, saj so na prizorišče prijahale članice ŠD Bregar iz Trnjave, ki so se prijazno odzvali na povabilo k sodelovanju, za kar se jim lepo zahvaljujemo!

Številni obiskovalci so se pomerili tudi v športnih moto igrah, ki sta jih pripravila Matjaž in Jure. Metanje gum na palice, met mašine v daljino in eksanje piva je povzročilo veliko smeha in dobre volje, sploh tistim najboljšim, ki so domov odnesli bogate nagrade.

Prelepo okolje Gradiškega jezera in zadnje sončne žarke smo izkoristili še za skupinsko fotografiranje, profesionalno skupinsko fotografijo je posnela simpatizerka Neža Drobnič Bogataj.

Na odru ob velikih zvočnikih pod velikim šotorom se je najprej predstavila mlada zasedba The Mirrors, sledil je pravi mali koncert Šentviškega zvona, ki je naznanil uradni del večera z nagovorom predsednika, predstavitvenim filmčkom v katerem je bilo zbranih vseh deset let dogajanja, čestitkam podpredsednika AMD Lukovica Marjana Kvedra in 100 trojanskih krofov, ki smo jih razdelili namesto torte. Deck Janiels so nato ogrevali obiskovalce do prihoda glavnih gostov zasedbe Ana Pupedan, ki so se izkazali kot pravi muzikologi, saj so sposobni odigrati pravzaprav vse zvrsti glasbe. Ob pesmi Afrika se je na odru pojavila mična mulatka, ki ni pela, pač pa se je začela slačit… Sledil je ognjemet. Drugi del koncerta Ane Pupedan je bil prav tako energičen in navdušujoč. Takoj za njimi pa so se predstavili še The SpanKakes in ob 2. uri zaključili dogajanje na odru.

Na pomoč so nam priskočili Instalacije Bervar, GP Križnar, Razvojni Zavod, AvtoKveder, Protechnik, Alu Hribar, Mig, MediaPrint in Europlakat.

Oglejte si tudi