Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Od otvoritvene do zaključne vožnje

V petnajstih letih smo mulci postali možje in očetje. Nekateri so motorje postavili v kot, želja po druženju pa je pri večini še vedno prisotna. Uradno se je pot sekcije motoristov z imenom Moto klub Rokovnjači v AMD Lukovica pričela 6. marca 2003. Še vedno pa znamo stopiti skupaj pri pripravi dogodkov. Le teh skozi vsa ta leta ni bilo malo, utrjevali so naše vezi, vsem pa so pustili neprecenljive izkušnje. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem vam obiskovalcem, ki podpirate naše dogodke in številnim prijateljem, ki prispevate k delovanju kluba.
Pa si malce podrobneje oglejmo naše petnajsto leto. Sezono smo začeli z otvoritveno vožnjo, 2.maja izpred kava bara Lenček, od koder smo se v skupini zapeljali do Ljubnega. Ob vrnitvi v domače loge nas je v Zelenem gaju pričakal Grega s pogostitvijo. Sončno vreme nas je spremljalo ves dan.

Zadnji vikend v maju nas je spet čakalo lepo vreme v Kobaridu oziroma ob Nadiži, kjer je stal tabor udeležencev strokovne vikend ekskurzije. Nekateri so se na pot podali po običajnih cestah z mopedi, enoslednimi in dvoslednimi vozili, drugi pa po brezpotjih z offroad motorji. Idilična okolica nas je vabila k raziskovanju in spoznavanju tamkajšnjih lepot in znamenitosti, v soboto smo obiskali tudi Kobariški muzej.

Vsakoletna tradicionalna krvodajalska akcija Motorist za življenje je tudi letos potekala na Zavodu za transfuzijsko medicino v Ljubljani v začetku junija, kjer se nam je pridružilo nekaj stalnih udeležencev in prijateljev iz drugih klubov.

Letošnje poletje je bilo res naklonjeno motoristom, veliko dni je bilo skoraj prevročih za oblačenje opreme in vožnjo na kratke razdalje, zato so bili pa večeri še toliko prijetnejši in topli, kar smo občutili tudi na nočni vožnji.  V sredo 11. julija smo ob 20h štartali izpred Gostilne Furman, skozi Moravče do Vač in Hotiča, od tam pa direktno do Ljubljane, kamor smo prispeli že v trdi noči.

Letošnji 15. Moto piknik je tokrat potekal na novi lokaciji, premierno se je zgodil dogodek pod nadvozom v Vrbi. Za vse obiskovalce smo poskrbeli da niso bili lačni in žejni, najboljši so si prislužili nagrade v moto igrah, še boljši pa nepozabne spomine. 

Zadnji septembrski dan smo z zaključno vožnjo zaključili našo uspešno sezono – na 15 motorjih smo se peljali do Škofje Loke, po končani vožnji pa smo se v prijetnem sončnem vremenu še malo podružili na našem novem klubskem prostoru v Vrbi.

Poleg naštetih dejavnosti se pridni moto rokovnjači potikajo po bližnji in daljni okolici, širijo informacije o naših krajih in uvrščajo moto kulturo v našo družbo.

Oglejte si tudi