Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Ga ni športa, če ni na bencin

Zadnjo soboto v septembru je bilo pred delavnico Avto Kveder v Lukovici zopet glasno. V dveh tri urnih dirkah se je pomerilo 32 ekip iz vse Slovenije. Iz pravih moped dirkalnikov je ob štartu zadišalo po bencinu, adrenalin je preplavil tekmovalne ekipe, ki so jih sestavljali po trije dirkači. Preko 50 članov in simpatizerjev AMD Lukovica in sekcije motoristov Moto klub Rokovnjači je poskrbelo za nemoten potek obeh dirk, predvsem pa smo poskušali zagotoviti varnost za vse tekmovalce in gledalce. Za visok obisk gledalcev se moramo zahvaliti tudi vremenu, ki nas je tisti dan razvajalo s soncem.
Po prvi organizaciji dirke v letu 2014, je zanimanje za tovrstno športno druženje naraslo do te mere, da se je letos odvilo kar 5 dirk (2x Ivančna Gorica, Kamnik, Šempeter in zadnja v Lukovici). Kar nekaj posameznikov iz naše občine se je udeležilo vseh petih dirk, nekateri pa so se »hranili« za nastop v domačem okolju. Po prijavi tekmovalcev in tehničnem pregledu dirkalnikov, je sledil ogled proge, kmalu zatem pa leteči štart, ki smo ga v živo prenašali na velikem zaslonu in tudi na Facebook-u. Čas je neusmiljeno tekel, krogi so se nabirali, hitreje za dobro pripravljene ekipe, malo počasneje pa za tiste nesrečneže s težavami z mopedi, katere so morali tudi z večjimi posegi popravljati v boksih. Pa vendar prevelike slabe volje ni bilo, saj je večina ekip prišla na dirko predvsem zaradi dirkaškega druženja. Po koncu prve dirke je bil čas za zamenjavo ekip v boksih, ponoven ogled proge in adrenalinski štart. V drugi dirki se je pomerila višja jakostna skupina, kar se je odražalo tudi po prevoženih krogih. Pohvala vsem dirkačem za pametno in športno vožnjo, s katero so poskrbeli da na dirki ni bilo večjih poškodb. Najboljši iz prve dirke so bili Omp racing team (162 krogov), Tomosaki team (162 krogov), Hitri team (161 krogov), iz druge dirke pa Prevojski psi (170 krogov), Polžki (169 krogov) in Flexer racing (169 krogov).

Najboljše ekipe so si prislužile nagrade naših sponzorjev: Avto šola Šmarca – vikend najem motornega kolesa, Avto Cerar – dnevni najem vozila, Pustolovski park Geoss, Avto Kveder – pranje vozila, Estetski center Breza, GAS Prevoje, in praktične nagrade trgovine Pitbike.si, TUŠ market Lukovica, Avtoakustika Group.  

Verjetno ni potrebno izgubljati besed kakšen organizacijski zalogaj je izpeljava takega dogodka: poleg velikega števila prostovoljnih ur naših članov bi bila izvedba vprašljiva brez posluha okoliških podjetnikov in posameznikov, za kar se na tem mestu vsem najlepše zahvaljujemo!

 

Pomagali so nam: AMZS, AvtoKveder, ZD Domžale, Gostilna Bevc, Furman, Frčomoto.si, ERGO, Libra in Aries d.o.o., MIG arhitektura, Dolinšek Marjan s.p., Piksel, Ingemark Marketing, Slikopleskarstvo Jerman, Media print Gostič, Mizarstvo Stupica, Inštalacije Bervar, Gradbeništvo Križnar, MN Group, PGD Lukovica, PGD Krašce.

Oglejte si tudi