Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Kres skoraj do nebes

Kresovanje na predvečer delavskega praznika se tudi v Blagovici prijemlje. Organizator Podeželsko društvo Blagovica, ga je letos pripravilo s pomočjo najmlajših članov, ki so se poimenovali Svedri. Ti so porabili kar nekaj prostih uric, kaj uric, dni,  z nabiranjem dovolj lesenih odpadkov, da je bil kres zvečer pred praznovanjem res veličasten.

Letos se je že nabralo preko tristo obiskovalcev, ki so menda pokupili kar sto porcij okusnega golaža  izpod kotla in kuhalnice Janeza Karnerja in LD Trojane – Ožbolt. Še hot dog je šel za med, da o tekočih požirkih ne pišemo nič. Rajanje  do rane četrte ure zjutraj je popestrila mlada  glasbena skupina  Bojsi, ki ni pustila  nobenega oddiha.  In če je trajalo kresovanje do četrte ure zjutraj, se je ob peti uri nadaljevalo z motorno budnico po vaseh in za organizatorje končalo šele enkrat po deseti uri na praznični dopoldan s čiščenjem nočne zabave.

Podeželsko društvo Blagovica se zahvaljuje  za prostor za kresovanje lastniku zemljišča Razvojnemu zavodu Trzin, KS Blagovica, PGD Blagovica, Jerebtransu in vsem posameznikom, ki so kakorkoli pomagali  in prispevali k prireditvi.

 

Milena Bradač

Oglejte si tudi