Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Druženje športnikov Občine Lukovica

Na občinski proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku je župan občine Lukovica, Matej Kotnik slavnostno podelil priznanja in bronaste županove medalje najuspešnejšim športnikom občine za leto 2016.
Letos se je župan občine Lukovica odločil, da se podobno, kot je to običaj v sosednjih občinah, na primeren način zahvalimo vsem tistim športnikom, ki so v preteklem letu dosegali vrhunske rezultate, ali dosegali vidno raven v športu. Seveda pa je tak dogodek, ki naj bi kot srečanje s športniki postal običaj, tudi priložnost, da se športniki predstavijo in se postavijo za vzgled in vzor predvsem mladim, da bi se športne poti oprijemali z zanosom in ciljem. Naša želja je, da bo vsako leto več uspešnih športnikov in njihovih uspehov na katere bomo lahko ponosni, kot smo ponosni na današnje nagrajence.

Po sami proslavi je sledilo sproščeno druženje župana in športnikov, kjer so se pogovarjali predvsem o prihodnosti, načrtih Občine in načrtih športnikov.

Občina Lukovica je že do sedaj vrhunskim športnikom namenjala finančna sredstva, a vendar bo potrebno na tem področju narediti korak naprej. Vrhunskih športnikov je v naši občini kar nekaj, večinoma imajo vsi vrhunske rezultate na državnem, evropskem in tudi svetovnem nivoju, zato bo potrebno pripraviti primerno sistemizacijo, ki bo pravično porazdelila sredstva med športnike.

Priznanje za izjemne športne uspehe v letu 2016 so iz rok župana Mateja Kotnika in predsednika odbora za družbene in društvene dejavnosti ter občinska priznanja, Matevža Kinka, prejeli:

- Tomaž Avbelj – nogomet

Z ekipo Nogometnega kluba Radomlje je postal prvak druge slovenske nogometne lige. V lanskem letu so se Radomljani ponovno prebili med najboljše ekipe v Sloveniji.

Tomaž pravi, da je že s to prireditvijo narejen korak naprej, v smislu motivacije vseh športnikov, tako tistih, ki jim je že nekaj uspelo, kot tistih, ki si želijo uspeti  v športu. In še pohvali občino in sicer zato, ker je v Rokovnjaču rubrika o športu, kjer se objavljajo vidnejši rezultati naših športnikov.

- Klemen Gerčar – motokros / zvrst športa (nagrado je v njegovem imenu prevzel g. Tomaž Kotar)

5-kratni državni prvak in svetovni prvak v MX3 razredu se ukvarja s športom, ki ima v naših krajih tradicijo. Želi si, da bi lahko imeli motokros progo v naši občini, saj bi tako ''divjali'' po progah in ne po cestah ali brezpotjih.

- Matic Kokelj – gorsko kolesarjenje / z disciplino spust

Ukvarja se z zvrstjo športa, ki se odvija na strmem pobočju z naravnimi (skale, korenine, neraven teren) ali umetnimi ovirami. V letu 2016 je na tekmovanju v Sor`ci in Mariboru osvojil prvo mesto.

- Robert Kotnik – tek

Ukvarja se z atletiko – natančneje s tekom na srednje in dolge proge. To je eden od najbolj razvitih športov na svetu z največjo konkurenco. Maraton je edini šport na katerem istočasno lahko starta tudi do 50.000 tekmovalcev, vsi imajo iste pogoje in vsak je odvisen samo od sebe. Robertov glavni cilj v 2017 je popraviti osebni rekord v maratonu in se uvrstiti na svetovno prvenstvo v Londonu.

- Maja Per – gorski tek (gorska tekačica)

Mlada 14-letna atletinja je najuspešnejša gorska tekačica med tekmovalkami do 16. leta starosti. Lani se je okitila s kar petimi naslovi državne prvakinje. Poleg omenjene discipline je postala še državna prvakinja v teku na  2000 m, državna prvakinja v šolskem krosu, državna prvakinja v tekih gor-dol in državna prvakinja v uličnih tekih za osnovne šole na Ljubljanskem maratonu. S to zmago je naša atletinja potegnila črto pod sezono 2016, v kateri jo je stroka uvrstila med naj atletinje Slovenije, v kategoriji pionirk U16. 

- Matic Pirnat - ameriški nogomet

Ukvarja se z ameriškim nogometom.  Trenutno je glavni trener ekipe Domžale Tigers in slovenske reprezentance. K njegovim največjim uspehom lanskega leta se zagotovo štejeta nastop v mednarodni ligi in osvojitev naziva državni prvaki z ekipo U15 Domžale Tigers.

V prihodnje si želi ustanoviti ekipo brezkontaktne različice v Lukovici, tudi zato ker kar nekaj igralcev prihaja iz naše občine. 

-  Mike Urbanija – tenis

Mike je na državni lestvici na zavidljivem 5. mestu in 818-tem na svetovni teniški lestvici.    V letih 2015, 2016 je bil kategoriziran športnik v državnem razredu pri Olimpijskem komiteju Slovenije.

- Aleš Virtič – gorsko kolesarjenje / disciplina spust, kategorija 'Elite'

V letošnjem letu si želi zmage v skupnem seštevku slovenskega pokala in zmage v državnem prvenstvu v kategoriji Elite, ter ponoviti zmago 24urne 'Race the night' dirke v Semmeringu.

-Primož Vindišar / ukvarja se z več panogami moto športa

V 2016 je postal državni prvak v starodobnem motociklizmu v razredu C3, kjer tekmujejo z motorji do letnika 1974 in imajo prostornino od 90 do 250 ccm. Poleg tega nastopa tudi v pokalnem crosscountry in motokros prvenstvu.

- Tjaša Žordani – gorsko kolesarstvo – spust

najpogosteje trenira kar na domači progi na Čelešnku. Tjaša sicer pravi, da se s tem športom ukvarja zgolj rekreativno, a jekljub temu v skupnim seštevku točk, v lanskem letu zasedla odlično 2. mesto.

Bronaste županove medalje za izjemne športne uspehe v letu 2016 so prejeli:

- Sara Jenčič – balinanje

Sara s svojim športom tekmuje na evropskih in svetovnih prvenstvih ter na državnih prvenstvih in to v večih disciplinah balinanja. Gre za zelo kompleksen šport, ki združuje tudi fizično pripravljenost in natančnost, mirnost in zbranost. Naša evropska prvakinja si še naprej želi biti uspešna v ligaškem delu tekmovanja in na državnih prvenstvih, na Evropskem prvenstvu pa izboljšati srebro v igri v krog in napasti vrh za zlato.

 

- Petra Pavlič - dvigovanje uteži

Šport s katerim se Petra ukvarja je olimpijsko dviganje uteži, kjer tekmujejo v dveh disciplinah, in sicer v potegu in sunku. Tekmovalci so razvrščeni v kategorije glede na telesno težo in starost. Večkratna državna rekorderka in evropska prvakinja, za odlične rezultate v prejšnjih letih prejme bronasto županovo medaljo.

- Edvin Ramdedovič - Jiu Jitsu, borilne veščine

Evropski prvak v brazilskem jiu jitsu, ki se z borilnimi veščinami aktivno ukvarja že 22 let. Treniral je več različnih veščin, tekmoval in dosegel državne in mednarodne uspehe v naslednjih borilnih športih: Tae Kwon do, kick boks, boks, mixed martial arts (MMA), brazilski jiu jitsu.

V njegovi zbirki uspehov je preko 80 medalj v različnih športih, od tega tudi nekaj tistih najžlahtnejših iz velikih mednarodnih tekem. Ima 12 profesionalnih borb v MMA.

Oglejte si tudi