Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

DOBRODOŠLI V DOMŽALAH – OBČINA LUKOVICA SE PREDSTAVI

V soboto se je zgodilo, da smo prebivalci občine Lukovica zasedli Domžale, lahko celo rečemo, da se je Lukovica preselila v Domžale, saj je bila večnamenska ploščad ob domžalski tržnici polna nastopajočih in obiskovalcev iz lukoviške občine.
Zvrstilo se je preko 170 nastopajočih, ki so soustvarili natrpan kulturni program. Zgodaj zjutraj so najprej nastopili najmlajši harmonikaši, ki trenirajo svoje prste pod budnim očesom mentorja Tomaža Jemca v Glasbeni šoli Polton. Prvi je nastopil Žiga Jarkovič, nato pa še: Lea Hrovat, Jure Cerar, Žan Novak, Denis Vodlan, Lana Vidic in Žan Hribar. Za poslastico sta skupaj zaigrala Nika Černelč in mentor Tomaž Jemec, ki pa je na koncu zaigral še nam vsem poznano Avsenikovo Na Golici.

 

Sledil je nastop Kulturno umetniškega društva Fran Maselj Podlimbarski, ki so poleg znanih ročnih spretnosti pletenja iz pšeničnih kit, h kulturnemu programu prispevali z dvema sklopoma ljudskih pesmi, z vmesnim vložkom mladega harmonikaša Žana Novaka. Društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine - Skrinjca se je predstavilo z nastopom pevskega zborčka »Rosa na ledeni sveči«. Naj pri tem poudarimo, da je bilo petje obojih ljudskih pevcev ubrano, še posebej zato, ker so vsi samouki in nimajo svojih mentorjev.

 

Nastop mešanega pevskega zbora Šentviški zvon pod vodstvom zborovodkinje Špele Kink, ki so zapeli skladbe: Pevec, Debeli kum, Je pa davi slan'ca pala, Ljubca, povej!, ter Lepe ste ve Karavanke, so začeli stopnjevati energijo na domžalski tržnici, saj je njihovo ubrano petje pregnalo meglo. Za piko na i pa je za njihovim nastopom dodal še Instrumentalni ansambel Šentviškega zvona z njihovo, lahko rečemo himno: Pa se sliš' od svet'ga Vida zvon.

 

Vokalno skupino Mladost sestavljajo le ženski glasovi, ki nas je ob prijetnem soncu popeljala najprej v afriške ritme s skladbo Banaha, nato v film in muzikal Moje pesmi, moje sanje, v prejšnje stoletje z Lennonovo in  Mc Cartneyevo Yesterday ter na koncu še s Ptičjo svatbo. Da je nastop odlično uspel, je poskrbela zborovodkinja Simona Burkeljca, ki je z letošnjim letom dobila nov zagon, saj se je članstvo v skupnimi močno povečalo.

 

Brez Godbe Lukovica si predstavitve aktivnih društev in soustvarjalcev doma in drugje ne bi mogli predstavljati, zato so nam godbeniki pod strokovnim vodstvom kapelnika Luke Einfalta priredili več kot polurni koncert koračnic. Predstavitve Občine Lukovica pa si ne bi mogli predstavljati tudi brez župana Mateja Kotnika, ki se je proti koncu kulturnega programa zahvalil vsem nastopajočim in ustvarjalcem programa ter ponudnikom in hkrati poudaril, da je povezovanje med občinami, četudi sosedami izredno dobrodošlo.

 

Na koncu pa smo iz kulturnega programa preskočili na spektakularni športni del programa, za katerega je poskrbel Fit boom studio pod mentorstvom vaditeljev Draga Lorgerja in Tjaše Mežnar. Skupina nam je pokazala, kaj zumba sploh je (povemo vam lahko, da to ni noben bav-bav) ter da začetniki v ta namen potrebujejo le voljo, kondicija pa pride z vadbami sama od sebe. Obiskovalci na tržnici so se najbolj razgreli ob ritmih letošnjega hita poletja Despacito. Čisto ob koncu programa pa so za jagodo na vrhu smetane poskrbele članice navijaške skupine Leaders, ki na tekmah spremlja košarkarje Helios Suns.

 

Pri vsem kulturnem in športnem programu pa velja ne pozabiti na naše lokalne ponudnike, ki so na stojnicah vztrajali od zgodnjih jutranjih ur pa vse tja do konca prireditve: ekološka kmetija Plahutnik (Razgledi z Vrha), medarja Anton Cirer in Mirko Dular, kmetija Jergan, ekološka kmetija Pr' Matožet, Društvo upokojencev Lukovica, Planinsko društvo Blagovica, rezbarski mojster Janez Jarc Žan, Turistično olepševalno društvo Brdo – Lukovica.

 

Katka Bohinc, višja svetovalka v upravi občine Lukovica, je za konec povedala: "Zahvaliti se moramo vsem društvom in vsakemu posamezniku kot tudi obiskovalcem, ki so ustvarili krasno vzdušje na domžalski tržnici. Še posebej pa moramo pohvaliti odlično organizirane člane Lovske družine Lukovica, ki so na svoji stojnici poleg svojega prikaza svojih aktivnosti poskrbeli za odličen divjačinski golaž za vse nastopajoče in sodelujoče ter obiskovalcem delili pivo Rokovnjač ali čaj. Zahvala velja tudi Kmetijskemu inštitutu Slovenije - Poskusnemu sadovnjaku Brdo pri Lukovici, ki je obiskovalcem omogočil degustacijo različnih sort jabolk. Nenazadnje pa moramo izkazati tudi zahvalo Vidu Repanšku z Občine Domžale, ki nas je v goste povabil in poskrbel, da je vsa logistika potekala brez težav."

Oglejte si tudi