Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

TU JE NAŠ DOM, TU SMO DOMA - fotografski natečaj

Pozitiven in spoštljiv odnos do sočloveka, narave, okolja in domačega kraja v katerem živimo so vrednote, ki jih moramo negovati in predati naprej mlajšim rodovom. V Knjižnici Domžale vas vabimo k fotografiranju okolja in krajev v katerih živimo.  S fotografijami želimo obogatiti našo domoznansko zbirko, zato morajo biti fotografije posnete na območjih občin Domžale, Mengeš, Trzin, Moravče in Lukovica.

POGOJI SODELOVANJA

1. Organizator 

Organizator fotografskega natečaja je Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale. 

2.  Tema fotografskega natečaja 

Delite z nami fotografije naši krajev in okolice v kateri živimo. Naj bo to polje, drevesa, pogled na gore, znamenje na poti, stare hiše in druge zgradbe, zelene površine, kjer preživljamo prosti čas, priljubljene izletniške točke, urbano središče, cerkve, igrišča, gradovi,  reke in potoki, ljudje pri delu, otroci pri igri, naše domačije in vse kar nas obdaja. Fotografije morajo biti s področja občin Domžale, Mengeš, Trzin, Lukovica in Moravče.  

Z natečajem želimo pokazati naše prelepe kraje, utrinke iz našega vsakdana, v večnost ujeti in zapisati trenutke, motive, razglede in druge zanimivosti krajev v  naši in sosednjih občinah. Knjižnica Domžale bo s fotografijami obogatila domoznansko zbirko, pripravila razstavo in gradivo uporabila v promocijske namene naše zbirke.

3. Sodelovanje in pogoji 

Na natečaju lahko sodelujejo vsi ljubitelji fotografije: ljubiteljski, naključni ali profesionalni fotografi. 

4. Prijava na natečaj 

Posameznik lahko sodeluje z največ tremi fotografijami, ki jih odda ali pošlje na digitalnem mediju na naslov: Knjižnica Domžale, Cesta talcev 4, 1230 Domžale, ali na elektronski naslov: info@dom.sik.si. Velikost datotek naj ne presega 7 MB. Fotografije lahko pošljete v več datotekah, vendar naj bodo vselej navedeni podatki o avtorju. Večjo datoteko (do 2 GB) lahko pošljete preko vmesnika https://www.wetransfer.com/.

Priložite tudi izpolnjeno prijavnico z natančnimi podatki o avtorju (ime, priimek, naslov, telefonska številka in elektronski naslov). 

Fotografija mora nujno vsebovati: 

  • podatke o avtorju (ime in priimek, nalov fotografije, kraj fotografiranja, leto nastanka fotografije)

  • fotografija je lahko stara do 2 leti 

  • fotografija je lahko posneta v barvni ali črno-beli tehniki in mora biti zapisana v JPG formatu

  • vsak posameznik lahko odda največ tri fotografije, lahko je tudi kolaž različnih fotografij

  • udeleženci lahko oddajo fotografije v formatu JPG ali JPEG, z ločljivostjo 200-300 dpi in velikosti najmanj 3264x2448. Digitalnih medijev CD/DVD ne bomo vračali


5. Avtorstvo 

Udeleženci natečaja z oddajo prijave in fotografij organizatorju natečaja zagotavljajo, da so sami lastniki in avtorji fotografij oziroma da so izključni imetniki avtorskih pravic in da na fotografijah ne obstajajo kakršnekoli pravice tretjih oseb. V primeru, da so na oddanih fotografijah upodobljene osebe, ki jim na podlagi veljavnih predpisov pripadajo osebnostne ali kakršnekoli druge pravice, udeleženci natečaja Knjižnici Domžale zagotavljajo, da so pridobili ustrezna dovoljenja upodobljenih oseb za uporabo fotografij z njihovo podobo. Z oddajo prijave in fotografij udeleženci natečaja prenesejo na Knjižnico Domžale vse materialne avtorske pravice na oddanih fotografijah iz 22. člena Zakona o avtorskih in sorodnih pravicah, zlasti tiste, ki bodo Knjižnici Domžale omogočile javno prikazovanje, razstavljanje in reproduciranje primerkov fotografij ter uporabo fotografij v tiskanih in elektronskih medijih (za razstave (izbrane fotografije bodo del stalne razstavne postavitve v prostorih Knjižnice Domžale), za promocijo knjižnice in njenih vsebin in dejavnosti v tiskanih in elektronskih medijih (mesečniki prireditev, katalogi za promocijo gradiva in na spletni strani Knjižnice Domžale, Facebooku in Instagramu)). Prenos navedenih pravic je izključen, velja za ves čas trajanja pravic, je krajevno neomejen in vključuje pravico predelave. 

6. Trajanje natečaja 
 
Natečaj traja od 22. junija 2022 do vključno 22. septembra 2022. Organizator si pridružuje pravico, da natečaj podaljša in o tem obvesti javnost preko družabnih medijev in spletne strani.

7. Izbor in nagrade 

Vse prispele fotografije bo pregledala in ocenila natečajna komisija. Pri ocenjevanju fotografij bo upoštevala ustreznost razpisani tematiki, izvirnost in izpovednost ter estetska merila. Vse odločitve strokovne žirije so dokončne ter nepreklicne in se nanje ne bo moč pritožiti.

Žirija bo izbrala in nagradila 3 najboljše fotografije.

8. Obveščanje nagrajencev in prevzem nagrad 

Nagrajenci bodo objavljeni na spletni strani www.knjiznica-domzale.si. O nagradah bodo nagrajenci obveščeni po telefonu ali elektronski pošti. Nagrado bodo osebno prevzeli v prostorih Knjižnice Domžale. 

9. Varstvo osebnih podatkov 

S sodelovanjem v nagradnem natečaju udeleženec nagradnega natečaja dovoli organizatorju zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov skladno z  veljavnim zakonom o varstvu osebnih podatkov. Osebni podatki, ki se zbirajo, so: ime in priimek, naslov, pošta in poštna številka, telefon in/ali elektronski naslov. Pridobljeni osebni podatki se uporabljajo izključno za namene nagradnega natečaja (izvedba nagradnega natečaja, obveščanje nagrajencev o nagradah, objava nagrajencev /ime, priimek/ v skladu s splošnimi pogoji, razstava najboljših fotografij /ime, priimek avtorja/). Organizator nagradnega natečaja vse osebne podatke varuje v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov. Osebne podatke lahko uporablja izključno za namene, za katere so bili pridobljeni. Osebne podatke udeležencev natečaja bomo po koncu projekta brisali.  

10. Ostale določbe 

Organizator si pridržuje pravico spremeniti pravila tega nagradnega natečaja in jih objaviti na spletni strani www.knjiznica-domzale.si. Zelo bomo veseli, če se boste odzvali našemu povabilu. 

Vabimo vse ljubitelje fotografiranja, da v objektiv ujamete osupljive in enkratne trenutke, ki odražajo čarobnost, mogočnost in lepoto gora.

Oglejte si tudi