Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Mladostna neizkušenost, prehitra vožnja in slabe vremenske razmere

Tudi za prometno nesrečo, ki se je ob 9.34 zgodila v soboto 25. marca, so bile krive zgoraj navedeno okoliščine.  »Hitro je hitro prehitro« je znan slogan, ki nas opozarja, da je hitrost nevarna in da si s prehitro vožnjo lahko kaj hitro naberemo tudi kazenske točke ali smo celo ob izpit.

A kaj bi modrovali o vsem tem, kar je pravzaprav vsakemu vozniku znano. Poglejmo raje, kaj je bilo pravzaprav z omenjeno nesrečo, ki se je zgodila v Sp. Praprečah. Zaradi neprilagojene hitrosti in neizkušenosti mladega voznika se je, v blagem  ovinku makadamske ceste, vozilo obrnilo na bok, v njem pa je ostal ukleščen nesrečni voznik in sopotnik. Na kraj nesreče so prihiteli gasilci PGD Lukovica, ki so najprej zavarovali mesto nesreče in pripravili vso potrebno orodje za reševanje voznika in sopotnika. Vodja intervencije je med tem od očividca nesreče izvedel, kaj se je zgodilo in reševanje se je začelo. Najprej so stabilizirali vozilo, nato s posegom prišli do ponesrečenih, jih imobilizirali in varno spravili iz prevrnjenega vozila, da so jima lahko nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev.

Konec dober, vse dobro. Vsi zdravi, celi in zadovoljni, bi lahko zapisal na koncu. No za avto to ravno ne bi mogel reči, ampak vaja je uspela. In ker vaja dela mojstra, bodo izkušnje pridobljene v tej vaji prav gotovo pripomogle k pravilnemu postopanju in uspešnemu reševanju, ko to ne bo več vaja in bo šlo zares.  Le upamo lahko, da bo takih »pravih« intervencij čim manj.

Oglejte si tudi