Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Oktobrska srečanja s predsedniki in predstavniki društev

Županja je v drugi polovici oktobra 2019 gostila predsednike in predstavnike društev, ki delujejo na območju občine Lukovica, in sicer na področju kmetijstva, gozdarstva in ribištva, turizma, kulture, športa, humanitarnih dejavnosti, in ki se sofinancirajo preko javnih razpisov iz proračuna.
 

Namen teh srečanj je bila predstavitev aktivnosti, ki jih društva tekom leta izvajajo, podaja predlogov s strani društev za izboljšanje sodelovanja z občino in meddruštvenega sodelovanja. Zakoniti zastopniki so na teh srečanjih podpisali pogodbe o sofinanciranju dejavnosti društev iz proračuna Občine Lukovica za leto 2019. V tem delu je županja prisotne seznanila, da bo Občina Lukovica pristopila k poenotenju javnih razpisov, ki jih bo izvedela na podlagi predlogov s strani društev.
 

Županja se je tekom srečanj dotaknila tudi zbiranja podatkov za koledar prireditev in dogodkov za leto 2020, v katerem bi bili dogodki medsebojno usklajeni. Prednost pri določanju datumov dogodkov bodo imeli tradicionalni dogodki, vse ostale dogodke pa bo treba terminsko medsebojno uskladiti. Z usklajenim koledarjem dogodkov bodo tako imeli poleg občanov tudi predstavniki društev možnost obiska dogodkov, ki jih organizirajo druga društva. Nadalje je bilo društvom predlagano, da za razpoznavnost svojih dogodkov uporabljajo občinsko spletno stran, kjer lahko društva ob predhodni registraciji, umeščajo svoje dogodke v »Koledar dogodkov« ter objavljajo vabila in novice o izvedenih dogodkih v rubriki »Lokalni utrip«. V tem sklopu je županja društva povabila tudi k soustvarjanju skupnih dogodkov, kot npr. sodelovanje na prireditvi ob občinskem in drugih praznikih, predstavitvi občine v Domžalah in podobno.
 

Predstavniki društev so se zahvalili županji za udeležbo na njihovih prireditvah v letu 2019.
 

Na srečanjih društev so že bili podani predlogi za oživitev in izvedbo prireditev v Rokovnjaškem gozdičku, za izvedbo decembrskih prireditev (miklavževanje, prižig luči, bazar, ipd.), za novo športno infrastrukturo in za prenovo obstoječe.
 

Županja je ob koncu prisotne seznanila o možnostih uporabe Sončne dvorane na Brdu pri Lukovici.
 

Sklepna ugotovitev društev, poleg že izkazanega interesa za medsebojno sodelovanje, je bila podpora društev za tovrstna srečanja tudi v prihodnosti, saj povezovanje, druženje in mreženje obrodi rezultate.

 

Občinska uprava

 

Dokumenti, priloge:

 

Srečanje s predsedniki in predstavniki lokalnih društev_prispevek za splet in Rokovnjača_končni

 

 

Oglejte si tudi