Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Nacionalni mesec skupnega branja, NMSB 2021

V Sloveniji številne ustanove, ki skrbimo za bralno kulturo in razvoj bralne pismenosti, že desetletja pripravljamo različne dejavnosti. Tudi letos se je Knjižnica Domžale pridružila projektu Nacionalni mesec skupnega branja /NMSB/, ki spodbuja branje kot vrednoto pri vseh generacijah bralcev. V tem času pripravljamo bralnospodbujevalne akcije in tako na najrazličnejše načine spodbujamo otroke, mladino in odrasle k branju.

NMSB se pridružuje evropski bralni kampanji EURead (Evropa bere), ki povezuje že obstoječe bralne aktivnosti po vsej Evropi z namenom dviga zavesti o pomembnosti izobraževanja in pismenosti v zgodnjem otroštvu. Skupni cilj kampanje je dati vsakemu državljanu možnost postati bralec in polno sodelovati v evropski družbi. Skladno z enim od ciljev pobude EUReads /Evropa bere/ vas pozivamo, da se nam pridružite pri 15 minutah tihega ali glasnega branja na dan.

Želimo si, da bi brale vse generacije.

V okviru Evropskega tedna športa in Nacionalnega meseca skupnega branja vas vabimo v Knjižnico Domžale. Za lažjo izbiro dobrih knjig smo pripravili priporočilne sezname. 

Berite z nami!

Oglejte si tudi