Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Skriti kotički narave

V dvorcu Rus so umetniki iz naših krajev pokazali svoja dela, ki so jih ustvarili znotraj srečanja slikarjev, ki ga je organiziralo društvo za ohranjanje in oživljanje kulturne dediščine Skrinjca. 'EX tempore' z naslovom Skriti kotički narave je potekal 30. Julija, tam pa so se zbrali slikarji na enodnevnem 'delovnem' druženju.
Otvoritev razstave je bila v petek 5. Avgusta. 14 umetnikov je znotraj razstave prikazalo več kot dvajset slik, ki so še vedno na ogled v dvorcu Rus. Vse zbrane umetnike, Majo Hribar, Miomiro Šegina, Ireno Gorenc, Ano Berginc, Jožefa Anžič, Silvestra Zdovc, Marcelo Kopitar, Brankota Škofic, Mojco Godec, Ani Karo, Franca Smrkol, Staneta Osolnik, Meto Jarc in tudi ostale obiskovalce sta nagovorila lastnik Dvorca Rus gospod Florijan Sušnik ter mentor Sekcije ljubiteljskih slikarjev v Občini Lukovica akademski slikar, kipar in grafik Bojan Pukljavec, ki je znotraj 'EX tempore' tudi razstavljal svoja dela. Gospod Sušnik je vsem udeležencem podelil priznanja in rožico v znak zahvale, sledilo pa je še prijetno druženje ob domačih dobrotah, pod katerimi se je miza kar šibila.

 

Razstava bo v Dvorcu Rus na ogled do 16. septembra, za ogled pa se je potrebno najaviti na telefonsko številko 040 713 187. V sklopu dneva odprtih vrat, ki bo pod okriljem Srce Slovenija potekal 2.- in 3.-septembra bo razstava na ogled cel dan, seveda pa vam bodo z veseljem razkazali še druge zanimivosti, ki se skrivajo na dvorcu Rus.

Oglejte si tudi