Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Likovna sekcija na Prvinah

Člani Likovne sekcije DU Lukovica počasi zaključujemo šolsko leto, a slikali bomo tudi čez poletje. Vreme je krasno in v takem se gre slikat v naravo. France Smrkolj je naročil lepo vreme in nas 29.maja povabil slikat na Prvine.

Skupaj z mentorjem, akademskim slikarjem Vinkom Železnikarjem, nas je bilo deset. Prvi postanek je bil na Francetovem domu, kjer smo se podprli s krofi in »ta kratkim« (1). Nato smo se zbrali pri lovski koči na Prvinah. Najprej smo si ogledali prekrasno okolico (2) s fantastičnim razgledom po dolini Črnega grabna (3). Nato si je vsak izbral svoj motiv za sliko in se lotil dela. Prav hitro ni šlo, saj se je bilo treba tu in tam pogovoriti še s kakim domačinom. A nas je France kmalu pričel priganjati, da moramo v dolino, kjer nas čaka srnin golaž. No, pa tudi nekaj lakote je že bilo. Tako smo prekinili slikanje, ki ga bomo dokončali doma, dokumentirali vse skupaj s skupinsko fotografijo (4) in nazaj v dolino.

Golaž je bil »za vse prste obliznit«. Tako smo planili nanj, da ga še poslikati nismo utegnili. Nadaljevalo se je s klepetom (5) in končalo tako, da smo več časa porabili za druženje kot za slikanje, kar pa je tudi prav. Na koncu smo se dogovorili, da bomo kaj podobnega kmalu še ponovili.

Oglejte si tudi