Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

4. Novoletni koncert glasbene šole POLTON

Preden se je leto 2017 poslovilo, nam je glasbena šola POLTON v sodelovanju z občino Lu-kovica pripravila četrti novoletni koncert v dvorani kulturnega doma Janka Kersnika v Luko-vici, kjer smo na sobotni večer, 9. decembra 2017, prisluhnili čudovitim zvokom diatonične harmonike in klavirja, ki so zazveneli izpod rok mladih nadobudnih učencev glasbene šole.
V uvodu v glasbeni večer nam je praznično vzdušje pričaral harmonikarski orkester glasbene šole Polton z božično skladbo Jingle Bells J. Pierpota. Nato so se nam v dobro uro trajajočem koncertu predstavili učenci diatonične harmonike, ki so nas z glasbo popeljali skozi dediščino slovenske narodne in narodnozabavne glasbe in učenci klavirja, ki so nam zaigrali čudovite melodije domačih in tujih avtorjev. Kot prva sta se nam predstavila najmlajša učenca, komaj štiriletni Tevž na diatonični harmoniki in petletni Žan Rafael na klavirju, ki sta igrivo prišla na oder v družbi plišastih kužkov in nam zaigrala otroško pesem Kuža pazi J. Bitenca. V nadaljevanju smo se prepustili slovenskim narodnim melodijam in že skoraj ponarodelim skladbam Slavka in Vilka Avsenika, Lojzeta Slaka in Franca Miheliča kot tudi francoskim, angleškim in ameriškim melodijam v priredbi za klavir, s katerimi so nam nastopajoči predstavili širok spekter skladb od začetnih do tehnično bolj zahtevnih. Za popestritev smo slišali tudi štiriročno igranje klavirja in pet duetov harmonik. Za konec pa smo prisluhnili novoletnim skladbam Daj mi poljub J. Potrebuješa, Silvestrski poljub J. Privška in Zvezde na nebu žare V. & S. Avsenika, s katero sta Tomaž Jemec, organizator koncerta in učitelj diatonične harmonike, in učenka Lana zaključila četrti novoletni koncert glasbene šole Polton.

Po koncertu nas je vse skupaj kot po navadi pričakala pogostitev z domačimi dobrotami, ob katerih smo si lahko izmenjali vtise, se malo okrepčali in čestitali vsem nastopajočim in organizatorjem za še en čudovito izpeljan koncert.

Oglejte si tudi