Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Certifikat kakovosti Srca Slovenije tudi lukovškim kmetijam

V začetku maja smo se zbrali v Mestnem muzeju Litija, da bi podelili certifikate kakovosti rokodelskim in prehranskim ponudnikom Srca Slovenije. Gre za izbrane izdelke, ki glede na strokovne kriterije dosegajo potrjeno kakovost Srca Slovenije in dajejo območju in znamki poseben pečat in edinstvenost.
Pravico do uporabe znamke kakovosti Srca Slovenije je na zadnjem ocenjevanju v oktobru 2021 prejelo za svoje izbrane izdelke 17 rokodelcev in prehranskih ponudnikov, od tega iz občine Lukovica Rajko Kokalj iz Kmetije Jergan in Minka Gales iz Kmetije Pr' Matožet.
Certifikate kakovosti, ki jih Razvojni center Srca Slovenije podeljuje že od leta 2016, sta izročili ponudnikom Mojca Štepic, direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije, in Lijana Lovše, podžupanja Občine Litija. Vse zbrane sta pozdravili in jih povedali nekaj misli o pomenu ocenjevanja lokalnih izdelkov in vidikih za doprinos teh izdelkov k razvoju turističnih destinacij, zlasti destinacije Srce Slovenije.
Z nami je bil prav poseben gost, dramski igralec Konrad Pižorn – Kondi, gorenjski Litijan, ki je prireditev pospremil z igranimi vložki. Ob zaključku slovesne podelitve certifikatov smo zbrani prisluhnili še Eriku Logarju, ki je prestavil zaključke raziskave o KBZ Srce Slovenije.
Vsem prejemnikom certifikata iskreno čestitamo!

Besedilo: Mija Bokal, Razvojni center Srca Slovenije

Oglejte si tudi