Logo MojaObčina.si

Lukovica

DANES
14°C
2°C
JUTRI
5°C
-4°C

Vikend odprtih vrat v Srcu Slovenije - ŠMARTNO PRI LITIJI

3036
Organizator: Razvojni center Srca Slovenije in Občina Šmartno pri Litiji


V Srcu Slovenije se lahko  potepate od ene do druge točke ustvarjalnosti in novih spoznanj, aktivnih doživetij in kulinaričnih užitkov, lahko pa postanete tudi EKSTREMNI VOZNIK, ŠAHOVSKI MOJSTER in VITEZ PIVA!  

Kako splesti košaro ali kito iz pšenične slame, kako speči kruh v krušni peči in pogasiti ogenj s staro brizgalno, kako glino spremeniti v lončevino in zelišča v zdravilne tinkture – to je le nekaj starih mojstrstev, ki jih lahko spoznate na Vikendih odprtih vrat v Srcu Slovenije. Na potepu lahko okušate školjke iz krušne peči, domače ovčje in kozje sire, kislo zelje, kaše, zdrobe, testenine, divjačinske in druge salame, med in medene izdelke, sladice, pijače in namaze iz zelišč, pogače Franca Jožefa in druge lokalne dobrote. 

Poleg nenavadnih tekmovanj na festivalu Špas na vas lahko v času Vikendov odprtih vrat doživite vrsto drugih presenetljivih izkušenj! Mlade presenetite s preventivnimi preizkusi v vožnji z motorji in avtomobili, otroke s poslikavami obraza, šiviljsko delavnico, slikanjem na kamne, druženjem s poniji, spoznavanjem in božanjem živali,  sebe pa z brezplačnim jahanjem, vožnjami s kočijami in prijaznimi družabnimi doživetji. V času Vikenda odprtih vrat so na ogled razstave likovnih del lokalnih umetnikov, muzejske zbirke in posebna doživetja, kot so Sprehod skozi Krašnjo, ogled znamenitosti starega trškega jedra Šmartnega pri Litiji ali druženje pod Primskovško lipo. Prisluhnete lahko nastopom pevcev in folkloristov. Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!