Logo MojaObčina.si

Lukovica

JUTRI
13°C
5°C
TOR.
14°C
3°C

Predavanje o lastnostih slikarskih barv in pigmentov v njih

2812
Organizator: Likovna sekcija Društva upokojencev Lukovica

Člani likovne sekcije Društva upokojencev Lukovica organiziramo predavanje o lastnostih slikarskih barv in pigmentov v njih. Predavanje bo 13.marca 2017 od 16. ure dalje v društveni sobi Občine Lukovica.

Predaval bo naš član Silvester Zdovc. Predavanje bo trajalo približno 2 uri.  Predavanje bo brezplačno, za kopije materialov boste prispevali prostovoljne prispevke v višini materialnih stroškov za kopiranje (cca 5€).

Prijave zbiramo na e-mail silvo.zdovc@gmail.com ali po sms na 031 868812

Kaj je vsebina predavanja:

Na predavanju boste najprej izvedeli nekaj osnovnih informacij o premaznih sredstvih, oziroma, kot po domače rečemo, o barvah. O sestavi posameznih tipov barv in njihovih lastnostih. Pomembna sestavina barv, še posebno slikarskih, so pigmenti, ki dajejo premaznemu sredstvu barvo. Pigmentov je ogromno število in njihove lastnosti so zelo različne. Nekateri so na svetlobi zelo obstojni, drugi manj ali pa so celo zelo neobstojni. In precejšnji del predavanja se bo nanašal ravno na to lastnost pigmentov, ki je večinoma ne poznajo ne ljubiteljski, ne profesionalni slikarji. Pa bi bilo dobro, da bi jo poznali. Na predavanju boste slišali kako in kje najdemo ustrezne podatke, da se lahko odločimo, kakšno barvo bomo uporabljali za določen namen.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi