Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C

Motorist varno na cesti 2018

##VIEWS##

Toplo sonce in lepo vreme, predvsem pa bližajoči se prazniki in s tem prosti dnevi, bodo na naše ceste zvabili številne motoriste. Vožnja z motorjem je po mnenju poznavalcev fizično in psihično zahtevnejša od vožnje z avtomobilom. Motoristi spadajo med najbolj ogrožene skupine v prometu. Z namenom, da bi povečali njihovo varnost, je AMD Lukovica v sodelovanju z AMZS, policijo, reševalci in gasilci pripravilo akcijo z imenom Motorist varno na cesti 2018, ki bo v petek, 27. aprila, med 9 in 13 uro, potekala na parkirišču pri Avto Kveder v Lukovici.

Poleg teoretičnega dela se bodo motoristi lahko preizkusili tudi v praksi z vožnjo na poligonu, kjer bodo z pomočjo inštruktorja policije odpravljali napake pri vožnji.

Udeleženci se bodo seznanili z nudenjem pomoči ponesrečenim, obnovili znanje oživljanja s pomočjo defibrilatorja in se seznanili še z mnogimi podrobnostmi, ki so pomembne za varno vožnjo.

Del prireditve je namenjen tudi ostalim obiskovalcem, saj si bodo poleg gasilske opreme in vozil lahko ogledali opremo, ki jo prometni policisti uporabljajo pri svojem delu, se z njimi pogovorili in dobili odgovore na vprašanja, ki jih zanimajo.

Najmlajši se bodo z električnim avtomobilčkom, osnovnošolci do 4. razreda pa z električnim trial motorjem, zapeljali po posebnem poligonu, in mladostniki in njihovi starši pa se bodo preizkusili na simulatorju vožnje z mopedom.

Na prireditvi se bo mogoče včlaniti v AMD Lukovica.

 

AMD Lukovica Vas vabi!

Oglejte si tudi